Őszibarackos alamaszósz (5-6 hónapos kortól) recept


1 db édes alma
1 db őszibarack
2 db szegfűszeg
Az Őszibarackos alamaszósz (5-6 hónapos kortól) elkészítési módja:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, hámozzuk, majd apró kockára vágjuk. Az almát a szegfűszeggel - kevés vízben - puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a barackot, és összefőzzük. A szószból kiszedjük a szegfűszeget, majd a gyümölcsöket pürésítjük. Ha kell akkor a főzőlével higítjuk.
- Néha kell edni hozzá egy kis szőlőcukrot, mert előfordul, hogy nem elég édesek a gyümölcsöt.
- Kisfiam melegen szereti, de hidegen is nagyon finom.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: Kedveske, 2007. szept. 15. 10:27
Az Őszibarackos alamaszósz (5-6 hónapos kortól) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.