Orrmandulaműtét után mikor várható hallásjavulás? (tudásbázis)
Köszi a választ.
Sajnos a 3. hallásvizsgálaton kiderült, hogy pontosan az a baj, amit írtál, a hallócsont láncolat valahol megszakad, amit a hallójárat teljes kifejlődését követően (kb. 14 éves korban) lehet műteni. A műtét során egy csontocskát helyeznek be. Egyelőre 4 havonta kontroll.
Az érdekes az egészben, hogy sem az óvónők, sem a nagyszülők, sem a közeli ismerősök, sem a férjem nem gyanakodott. Hogy észrevettük, csupán az én túlbuzgóságomnak köszönhető.
A lényeg, hogy észrevettük, viszont így lehet, hogy az orrmandula műtét felesleges volt.
Nekem Beni fiamat műtötték 6 évesen tavaly.
Nekünk 2 héttel a műtét után volt kontroll, és hihetetlen javulást tapasztaltunk.
Mint a műtét után kiderült, a nyomás miatt,folyadék volt a fülében, és csak 50%-os hallása volt. A műtét után, az egyik szoba sarkában volt a doki, a másikban Beni, úgy 6 méterre, és a doki a 2 kezébe súgott valamit, és hallotta Beni.
Fantasztikus.
Egyébként még annyi, hogy már nem kérdezget vissza, mi azt hittük, hogy minden rendben, de a műszerek szerint nem.
Majd talán okosabb leszek csüt.-ön, amikor is ezt az átfogóbb vizsgálatot elvégzik.
Anyukám bátyja 30 éves korára teljesen megsüketült (bár ő agydaganat eltávolítás szövődményeként), így persze annyira parázok.
Köszi a választ.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy az orrmandula műtétet követően mennyi idővel várható legkésőbb a hallás javulása?
6 éves kislányomat augusztus végén műtötték. Az érdekes az, hogy hála Istennek ő szinte sosem beteg, nem horkolt, stb. viszont mivel kicsit figyelmetlen volt, illetve vissza-vissza kérdezett, ezért vittem el f.o.g.-re. Két egymástól független orvos is azt mondta, műteni kell, mert kétoldali vezetéses hallásvesztése volt (kis- és középfok határán). A műtét után havonta járunk (már 3-szor voltunk) hallásvizsgálatra, az eredmény: a jobb teljesen meggyógyult, a bal oldalon viszont - bár valamennyit javult - de még mindig fennáll a kis- és középfok határán lévő vez. hall.vesztés.
2 nap múlva egy átfogóbb hallásvizsgálatra kell mennünk, az ambuláns lap szerint: aud K+Tymp.+Sullivan index. (Mi ez?)
Ha van tapasztalat, szívesen várom.
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Mi várható Covid ügyben március 15. után?
- Milyen tapasztalataitok vannak, pár hónappal az orrmandula műtét után?
- Pilates-ről mit érdemes tudni, mennyi idő után várható eredmény?
- Kinek mi a tapasztalata?Az oszin ha valakit a vizsgálat után nem küldenek sehová.Mi várható?
- Örököltem földet amit várhatóan ki fognak sajátítani autópálya építés céljából, ha elfogadom az ajánlatukat akkor kell-e adóznom utána?
- Mennyi időn belül alakulhat ki szövődmény orrmandula műtét után?