Örököltem, de nem merem elmondani senkinek (beszélgetős fórum)
Már azt sem értem, hogy miért kellett mutatnod, hogy küzdesz a mindennapokban. Arról lehet beszélni, hogy mindennek mennyire felment az ára, de hogy ki mit tud megvenni, szerintem mindenkinek a saját dolga, tekintve, hogy ezek nem a barátaid. Egyébként is vannak, akik szeretnek sírni, aztán ha ott lennél mellettük, akkor azt látnád, hogy amikor bemennek a boltba, teletömik a kosarukat.
Szóval szerintem nem kell rosszul érezni magad, titkolózni, -persze nyilván felvágni sem, hogy na nézzetek ki az ablakon, ott az új kocsim- vedd meg amit akarsz. Nem kell meséket kitalálni, hogy hitelből, a lottó nyereményből. Ha van pofájuk rákérdezni, akkor ne szégyelld azt mondani, hogy én sem turkálok a te zsebedben, magánügy.
Végülis attól, hogy neked most van pénzed elmondható, hogy minden drága. Nem kell tettetni semmit, csak nem kell fecsegni.
Akik hirtelen jutnak nagyobb összeghez hajlamosak felélni azt.
Kívánom, hogy okosan dönts a felhasználásáról!
És lehet 10 millió is.
Bár azt írta, hogy nagyobb lakásra nincs szüksége, így lehet, hogy több.
De lényegtelen. Senkinek semmi köze hozzá;)
Egy ismerősöm azt szokta mondani, ha rákérdeznek a nyugdíjára:-Nem szoktam kölcsönkérni. -
Ez is olyan jó, mint a te példád:))
Nem értem, hogy miért érzel kényszert arra, hogy tudasd mindenkivel az örökségedet és annak összegét.
Nem, nem kell játszanod, hogy küzdesz, de senkinek semmi köze, ahhoz, hogy miért nem teszed már!
Akármi lehet, pl. családi támogatás, lottó nyeremény és örökség is. Bízd mindenkinek a fantáziájára, hogy miből megy jobban és kész.
Miért kellene részletes beszámolót tartanod? Vagy szeretnéd világgá kürtölni?
Mi már tudjuk. Sajnálatos esemény miatt lett pénzed, de gratulálunk! Költsd magadra, de tervezd meg, hogy hasznod is legyen belőle.
Mondjuk ezt a kölcsönkérős dolgot én se értem.
Miért kérne kölcsön bárki, ha megtudná, hogy valaki örökölt?
Ez az örökség nem egy több milliárdos nyeremény, amiből sok-sok ember rendbe tudná hozni az életét.
Dönts belátásod szerint. Én biztos, hogy a kollégáim orrára nem kötném azt sem, hogy örököltem, az összegét meg pláne nem.
8 db 9-es számjegy sem garancia a küzdelemmentes mindennapokra, max. ideig-órákig.
Egyébként a legpénzesebb népek tudnak a legjobban sírni a napi apróságok miatt.
Minden előttem szólóval egyetértek.
Két dolgot nem értek, az egyik itt már el is hangzott: miért kérdezne rá bárki távoli ismerős, hogy honnan futja erre vagy arra? Nekem eszembe nem jutna megkérdezni ilyet pl. a kollégámtól vagy a szomszédtól. A másik: ez a kölcsönkérés dolog. Misztikum számomra, miért kérnének kölcsön. De lehet, hogy csak nem olyan körökben forgok. Fel sem merülne bennem, hogy akár a testvéremtől vagy a legjobb barátomtól kölcsön kérjek, csak mert megtudtam, hogy örökölt.
Habár most beugrott, volt egy ilyen ismerősöm (RIP). Simán rákérdezett, hogy jövök ki a fizetésemből, mennyit keresek, hogy tudom egyedül eltartani a gyerekeimet. Nyilván nem válaszoltam. Egyszer még az utcán fennhangon azt is megkérdezte, mennyibe kerül a sportesemény, amire beneveztem 😅. (Mondjuk annak utánanézhetett volna.) Na, belőle kinéztem volna, hogy kölcsönkér.
Készülj fel előre a válasszal, mert majd bármilyen helyzetben megtalálhatnak.
Nálunk a családban sem illik faggatózni, nem is tudjuk, kinek mennyije van. Azt sem tudom, anyu mennyit örökölt a nagymamám után, vagy anyu unokatesója a szülei után. Egyszerűen eszembe sem jut megkérdezni. De vannak bunkók, akik megtennék, gondolom.
Kölcsön nem adnék senkinek! Se idegennek, se családtagnak.
Hamar széthordanák az örökséget sokan.
Ha ezt teszed, akkor majd nevetgélnek, hogy ja, örökölt:DDDD
Egyébként én a saját kollégáimból kiindulva, azt gondolom, hogy nem kérdeznének rá, hogy miből futja erre vagy arra, mert sosem teszik, így fura számomra, hogy a te kollégáid azzal foglalkoznának, hogy miből vetted, mennyit örököltés, stb.
Senkinek semmit!:))) Vedd meg a nagyobb lakást, vagy házat, gondolom nem lesz szomszédod 1 kollégád sem. Ha Pesten vagy, nem tudom érdemes-e azzal munkába járni, így hétvégén nyugodtan használhatod. A szabialatti helyet sem kell senkinek elmondani. Mondd, hogy a Balcsin voltál, drágaság van. Ezzel nem lősz mellé. Vagy mondd azt, hogy Lillafüreden voltál nyaralni.:))
Természetesen befolyásolná a nem is annyira szoros barátságaidat.:(( Ez van.
Én sem értem már a felvetést sem, mi köze a munkatársaknak/barátoknak ahhoz, hogy örököltem. De miért akarod eljátszani, hogy napról napra élsz (küszökdsz)?
Én biztos nem alakoskodnék, főleg nem a magam kára árán, ekkora hülyeséget, nár bocsánat... Nem kell szórni a pénzt, de ha valamit megengedhetnék magamnak, amit eddig nem, és az nekem boldogságot okoz, megtenném. Magamnak élek nem másoknak...
Megvenném és befizetném amire vágyom. Aztán ha rákérdeznek, mondanám, hogy egy kisebb összeget örököltem. Konkrét számot semmiképp sem mondanék. Tudom, vannak pofátlanok, akik rákérdeznek direktben, de azoknak sem mondanám meg. Megmondanám, hogy magánügy, nem szeretnék beszélni róla.
Azért ne költs el mindent, maradjon tartalékod. Fent is kell tartani azt, amit megveszel.
ne mondd el senkinek, mert aki megtudná, rögtön haverod lenne az utolsó filléredig. Ha mégis rákérdeznek az autóra, mondd hogy hitelből, a nyaralásra meg régóta gyüjtesz.
Ahogy más is mondta, megrohamoznának a kuncsorgók majd megadomra, amit sosem látnál viszont, ha meg nem adsz, te vagy a sóherkodós zsugori, aki erre is sajnálja a pénzt másoktól
Biztos nem mondanám el.
Autót lehet hitelre, részletre venni, a nyaralást meg nagyon olcsón találtad. Nem kell magyarázkodni senkinek, nem a barátaid, ahogy írod, csak ismerősök.
További ajánlott fórumok:
- Mit ér elmondani az egész életed, ha válaszra se méltatják?
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Kitaláltam, hogy dalokat fogok írni. Nem tudom miért, egyszerűen csak jött ez az ötlet, de nem merem senkinek előadni...
- Egyre több alkalommal van pánikrohamom, de nem merem senkinek elmondani, mert szégyellem, hogy küzdjem le ezt egymagam?
- Nem merem senkinek elmondani mit gondolok, mit érzek,...
- Nem tudom senkinek elmondani a gondom. Olyan jó lenne, ha...