Örökbefogadás esetén hogyan lehet beindítani a tejtermelést? (tudásbázis)
Sziasztok, itt vagyok.
Baba még nincs, ha lenne, már tudnátok róla ám!!!!
:)
Szrobcsek jelentkezz!!!
Mi történt veletek e téren?
Nálatok van már a baba?....????
www.szoptatás.lap.hu
Örökbefogadás és szoptatás alatt találsz infókat.
www.medela.hu / speciális etetők. Szoptanítnak hívják a szerkezetet, és ha megkeresel egy szoptatási tanácsadót, akkor megtanítják, hogy hogyan használd. Mindenképpen keressetek egy szoptatós csoportot, sok támogatásra és segítségre lesz szükségetek, de nem lehetetlen.
A mellszívók közül pedig szerintem a medela mini electric a legjobb. Nem olcsó, de megéri a befektetést.
Sok sikert és kitartást kívánok nektek!
Szia!
Én sajnos nem tudok semmi okosat mondani, de szorítok nektek, hogy valóra váljon az álmotok!
Sziasztok!
nekünk 3 örökbefogadott gyermekünk van!Kicsilányunk augusztus 18.-án hoztuk haza.Nekem kb egy héttel elötte megindult a tejem saját magától azt monta a doki az ösztön hegyeket képes mozgatni ez nem csoda ez a természet és csak ott működik ahol igaz az érzés!
:-) Hinni fogunk, hinni. És így nem kérdés, hogy ha mégse...:-)
A szeretet télleg lényeg:-)
Köszönöm néne:-)
Hidd el, hogy egy alapjában stresszes nőnek is megindulhat a teje, még akkor is, ha császáros. ismersz is egy ilyet:) tejcsárda volt, pedig alig indult be a tejem! Napi 1 LITER!!!!a fagyasztóba:) csak amikor már nem dőlt a "lé", Őúrfiságának nem akaródzott megdolgozni a tejciért..milyen jó szolgálatot tett a fagyasztott kincs!
És hinnetek kell benne, hogy Neki is menni fog.. ha pedig mégsem, akkor is jó:) Szeretet a lényeg!
Nem oxitocin ampullakat szoktak adni ilyenkor?
Az ampulla tartalmat vattara kell csepegtetni, es az orrba helyezni, a hajszalereken felszivodik. Ez egyebkent a tejelvalasztas hormonja, es a szerelem erzeseben is szerepe van.
Mellesleg a mellet is stimulalni kell ehhez, de abba nem megyek bele, ezt orvos majd szakszerubben meg tudja magyarazni, de az anyanal is a tejtermelest segiti a szopasi inger.
Sok szerencset hozza, remelem sikerulni fog!
:-)Igen mi fogadunk örökbe egy babát, és a nejem szeretné szoptatni, mint ha ő szült volna.
Tudjuk, hogy nem könnyű, de nem is lehetetlen.
én gyógyszertári szakaszisztensként azt tudom tanácsolni hogy mindenképp keressetek fel egy szülész-nőgyógyászt, tanulmányaimból ítélve sztem ő fog tudni felírni a leendő anyukának olyan hormontartalmú készítményt ami lehetővé teszi tejtermelést. A teák és homeopátiás készítmények max segítik, de be nem inditják annál a nőnél aki nem szült.
Alternatív módszerként tudnám javasolni, ha nem sikerülne beindítani a tejtermelést, hogy szerezetek be olyan készüléket aminek van egy tartája abba kell a mástól kapott anyatejet, vagy tápszert beletenni, ezt fel kell helyezni az anyára és van neki egy csöve amit az anya mellére kell ragasztani a szotatás ideje alatt, így bár egy kicsit másként de még is szoptat az anya.
Személy szerint nagyon gratulálok, nagyon példakövető amit tesztek! És sok boldogságot a kicsihez! :O)
További ajánlott fórumok:
- Abortusz - örökbefogadás - örökbeadás
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Tanács örökbeadóknak és örökbefogadóknak.
- Hogyan működik az örökbefogadás? Mennyire nehéz pici babát örökbefogadni?
- Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést?
- Titkosított örökbefogadás esetén, lehet keresni testvért. Ha igen, mi a módja?