Orgazmushiány (beszélgetés)
Lehet, hogy így van, de nem írt semmit a csiklóról konkrétan. Azt írta, hogy nem jó a behatolás. Az sem derült ki, hogy szégyenérzet vagy más rossz érzés törne rá önkielégítéskor. Nekem úgy tűnik inkább, hogy nem próbálkozik vele.
Hosszú éveken át nem került be semmi a hüvelyembe vaginizmus miatt, de közben rendszeresen masztiztam csiklón. A behatolást szerintem kicsit félre kéne tenni, mert az tényleg haladóbb szint.
A tartós zöld és fekete tea fogyasztása is hatással van transzmitter működésre.
Ha úgy érzed, hogy nem külső fiziológiai, vagy pszichológiai forrásból származik, hogy szervezeted nem tud megfelelő endorfin reakcíót létrehozni, akkor belső biológiai okai lehetnek. Az viszont komplexebb orvosi vizsgálatot jelent. A devianciát más külső stresszforrasból származó hatások okozhatják.
Általában valamilyen pszichológiai okból kifolyólag alakuli az inaktívitas, vagy az ertofóbia. Idősebb korban a hormonszint csökkenése okozza az vágy csökkenését, illetve a vágy hiányát.
Ha úgy èrzed, hogy minden külső tényező rendben van, akkor érdemes lécsőzetesen végig gondolni, hogy melyik szinten lehet a próbléma.
Mellékelek egy linket az egyik egyetemi ppt-ről, ami nagyjából részletezi az inaktívitás szinjeit.
Még a táplálkozás, illetve a táplálkozás kiegészítők tudják úgy befolyásolni a dopamin szintet, illetve a hormonrendszert, ami libidó csökkenést okoz.
Ezt a szakirodalmak mellett személyes tapasztalatból is meg tudom erősíteni. A tartós teofillin fogyasztása is meg tudja váltosztatni a természtes neuroendokrin-transzmitter működést.
Talán ezt lenne érdemes előbb átgondolond, és ezen lehet a legkönnyebben változtatni.
Azt azért nem értem, hogy eddig miért nem volt számodra ez a dolog furcsa? Mert addig oké, hogy első vagy második próbálkozásra sem partnerrel sem, egyedül szinte semmit nem érzel, ugyanis, mint mindenbe ebbe is bele kell rázódni. De ha már a sokadik próbálkozásra sem megyek semmire magammal sem, úgy hogy a megfelelő helyen izgatom magam, és nem a talpam dörzsölésétől várom, hogy eljöjjön az extázis biztos egy a hozzám legközelebb álló barátnőmtől megkérdezem, mennyire természetes ez a dolog.
Illetve elmegyek kivizsgáltatni magam, hogy szervi vagy pszichés probléma áll-e a háttérben.
Hosszú távon ez a dolog a párkapcsolatodnak sem fog jót tenni. Én mint férfi nagyon rosszul érezném magam, egy idő után, ha tudom jó helyen izgatlak, mégsem jutnánk előre egy lépést sem.
Van akinek segít, és van akinek nem. Akkor tud segíteni, ha monjuk lelki eredetű, akkor több az esély rá.
De csak akkor van értelme, ha 100 %-ban meg tudsz/akarsz neki nyílni. Ha bármit tabunak kezelsz, semmi értelme nincs.
Én mondjuk első körben egy önkényeztető játékszert vennék, és megpróbálnám jobban megismerni magam, az teljesen más mint a "puszta kéz" :). Mert hát nagy igazság, hogy a legtöbb férfinek fogalma sincs a női orgazmusról, még akkor is, ha igazán mindent megtenne, hogy neked jó legyen... Ha már önmagad megismered az fél siker...
Jujj szegény😓
Remélem megtalalod a megfelelő szakembert, aki tud segíteni, ha a jó partner nem megoldás :(
Ami a szakirodalmak szerint ilyenkor lehetséges okok a mentális, a fiziológiai, és a pszichológiai szintek lehetnek.
Mentálisan próbáld meg letesztelni, hogy mi az ami lázba hoz. Fantázia, önkényeztetés, vagy bármi legyél nyitott önmagadra.
Fiziológiai szinte is érdemes lehet egy vizsgálat, hogy megállapítsák teljes a neurotranszmitter rendszered.
Pszichológiailag lehet a legnagyobb esélye a helyzet megoldására. Nagyon korai trimák okozhatnak kognitív szelektációt. De létezhet az is, hogy aszexuális vagy.
Ebben a három egységben kell végig követned, hogy hol lehet a fenakadás.