Ördögsaláta csülökkel recept
Szénhidrátszegény
Az Ördögsaláta csülökkel hozzávalói:
50dkg káposztasaláta
15dkg kockára vágott főtt füstölt csülök
1dl olaj
2 tojás sárgája
1 dl száraz vörösbor
1 mokkáskanál mustár
2-3 kávéskanál darált cseresznye-paprika
1-2 kávéskanál félcsípős paprikaőrlemény
1 citrom leve
1 mokkáskanál hagymakrém
késhegynyi bors
Az Ördögsaláta csülökkel elkészítési módja:
Egy nappal korábban a hagyományos édes-ecetes módon elkészítjük a káposztasalátát. A tojássárgájához cseppenként adjuk kevergetés közben az olajat, s ha már jól eldolgoztuk, csak akkor adjuk hozzá a többi fűszert és a húst. Az így elkészült mártást ugyancsak egy napig érleljük, hütőszekrényben. Csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze alaposan a húsos mártást a szobahőmérsékletű káposztasalátával.
maradék sült húsokkal, ill. húsvét utáni maradék sonkából is készíthető
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2009. ápr. 7. 11:18
Az Ördögsaláta csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.