Önsajnálatról való leszokás (beszélgetős fórum)
Nem zavar a kérdések témája mert a problémákat feszegetik.
Egyszerűen nem akarom itt ilyen aprólékosan kiteregetni a szennyest.
Szerintem kérdésekkel tudok segíteni hosszabb távon. Jobban megismerem a helyzeted, és eszembe jutnak ötletek. Nem vagyok szakember, hogy ennyi információból azonnal végleges megoldást tudjak ajánlani.
Azt is megértem, hogy a kérdések témája zavar téged, mert a problémákat feszegetik, és pillanatnyilag kényelmesebbnek tűnik a válaszokat elkerülni, lehet, hogy magadnak sem mered bevallani a válaszokat. Az elkerüléssel pedig kevésbé lehet megoldani a probémákat. Találgatni nem szeretek, ezért inkább rákérdezek dolgokra. Az előző válaszaiból úgy érzem, hogy nyitott vagy a fejlődésre, és tudsz pozitívan állni a dolgokhoz. Ennek örülök!
Köszönöm kérdésed! Alapvetően éjjeli bagolyféle vagyok, de bármikor képes vagyok írni.
Figyelj Péter! Ezt itt most úgy sem tudjuk megoldani.
Az önsajnálattal kell leszámolnom, és megteszem.
És meg is betegít. Gondoltam,
magamat kellene rendbe raknom.
Boldogabb akkor lehetnél, ha a kapcsolatod nem fékező hatású lenne.
Már ez az egy tényező is megbetegíthet.
Azon már nem agyalok, hogy mit szeretnék a párkapcsolatomban. Azt feladtam.
Megoldást keresek, hogyan legyek "boldogabb". Ne sajnáljam magam, ne csináljak magamnak betegséget.
Nálam nem igazán van olyan, hogy megbocsáthatatlan. Ha látok megbánást. De itt nincs megbánás, sem kommunikáció.
Nem részletezném.
Ezért szeretnék megszabadulni az önsajnálattól. Ha már a helyzeten nem tudok változtatni, gondoltam legalább ne tegyem tönkre magam.
Ha ez depresszió, akkor ezzel a "szedd össze magad" típusú biztatással inkább csak ártani lehet.
Pszichológushoz fordulnék.
Egyetemistaként éreztem így. Nem találtam a helyem, nem volt igazi jó barátom, nagy szeretetéhségem volt, de nem tudtam kielégíteni sem barátokkal sem szerelemmel.
2 év telt így, hullámvölgyekkel. Próbálkoztam társaságot találni, beiratkoztam egy színjátszó csoportba, eljártam mindenféle kulturális programra. Ebben örömet találtam.
Aztán párt is. Onnan már könnyebb volt az élet napos oldalán járni.
Keresd meg, mi okoz örömet. Hobbi, program, utazás, könyvek és keress ehhez kapcsolódó társaságot, akár online is. Tartozz valahová!