Öngyilkosságon gondolkodom.......... (beszélgetés)
Furcsa,hogy valaki az öngyilkosságon töri a fejét-persze ezt én is àtéltem...
De az én legnagyobb félelmem az öregedés és a halál :(
Az én érdeklődésemet pedig ez a hozzászólás keltette fel:)Maradj meg ilyennek:)
Kellemes ünnepeket!:)
Kedves Lara!
Egy-két mondatod igazán felkeltette az érdeklödésemet:
1. "Ahelyett, hogy felallnatok, osszeszednetek magatokat es EMBER MÓDJÁRA kuzdenetek, MINT MINDENKI MÁS."
Az álatalad leírtakból arra következtetek, hogy neked bizony fogalmad sincs arról, hogy egy súlyos depresszióban szenvedö, az öngyilkossággal szinte napi szinten foglalkozó ember lelkében mi zajlik! Én a te helyedben örülnék ennek & hallgatnék boldogan, nem pedig az észt osztanám egy olyan témában, amelyben nem vagyok érdekelt.
Egyes embereknek elég sajátos véleménye van a lelki betegségekröl; a tudatlanok szerint "a problémás személy csak beképzeli magának, valójában pedig semmi baja nincs", meg hasonlók. Pedig a lelkileg sérült, depresszív emberek külsö segítség nélkül vagy öngyilkosok lesznek, vagy egész életükben szenvednek, és szenvednek a közvetlen környezetükben élök is. Hangsúlyozom: saját erejükböl NEM TUDNAK kilábalni a mélyböl.
2. "Nagyon merges vagyok az ilyen "ongyilkos akarok lenni" tipusu emberekre, ket nagy pofon kene nekik. . ."
Ezzel biztos megoldanád a problámáját!... Szánalmas! Ha dühítenek az ilyen emberek, hát ne látogasd az effajta témákat. Ezzel segítesz nekik leginkább, nem a kontár hozzászólásaiddal!
Az érzelmileg sivár embereket pedig szärd le!
Nem lehet velük mit csinálni..Szerintem a genetikájuk más,mint az érzékenyebbeknek...
Mi sosem fogjuk Őket érteni,és Ők még kevésbé minket...Többségben Ők vannak..Ez van..
Hiába írod nekik,h."képzeljék magukat a helyedbe" ,ez számukra kivitelezhetetlen...,mert más az érzelmi beállítottságuk eleve.Párkapcsolataikat sem érzelmi alapokra építik ,vagy főleg nem arra.
Én is nagyon sokáig le voltam döbbenve,hogy lehet így élniük..,de "ma" már nem érdekelnek.
Egy bolygón élünk/talán:D/,de nem kell részt vennünk egymás életében,max.a munkahelyeken..
Amúgy szerény véleményem az,h.az öngyilkos ember egyáltalán nem gyáva.Ettől függetlenül nem vok.öngyilkos párti.Vannak nehezebb sorsú emberek,ez tény,és ez nem csak hozzáállás kérdése.
Én sem burokban nőttem fel,és most sem "fenékig tejfel" az életem,sőt..:) Ezért is értem meg mások gondjait.Ne idegesíts soha magad idegen embereken,felesleges.
Gondolj arra,hogy mi a jót is fokozottabban éljük meg,nem csak a rosszat!:)
És a rossz után jó jön! Lehet,hogy csak hosszú szär után,de akkor is JÖNNI FOG A JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Puszi!:)
Én is meg tudok csúszni nagyon egy szakításnál,tulajdonképpen szinte belehalok.. Ez az érzékeny ember sajátossága,ill.azé,aki tényleg érzelmi alapon van egy kapcsolatban.. A mai világban már ez a ritkább.
Viszont visszagondolva,szinte nevetségesnek látom önmagamat,hogy miért voltam ennyire kész olyan emberek miatt.. Ha újra csinálhatnám,egy csepp könnyet sem ejtettem volna..
Csak utólag ilyen "okos" az ember,míg benne van a szituban nem lát tisztán.
De talán érdemes ilyenkor erre gondolni,hogy ami fájdalom túlélhetetlennek tűnik,az később még érthetetlenné is válhat...
Nagyon nehéz dolog a szakítás,ha komoly érzelmek vannak..,de az is igaz,hogy ha két embernek együtt "kell" lennie,akkor együtt is vannak.. Az univerzum törvényeiben nincsenek hibák.
öö nem lehet, hogy áldozat típusú ember vagy? ahogy olvastam a történetet meg ahogy ittis kisebb agressziót szítottál és bevallom egy kicsit bennem is harag ébredt ahogy olvastalak, valahogy nem őszintén megsajnál az ember, hanem idegesítő amiket írsz. persze ehhez kell egy olyan fajta ember is, aki inkább bántóbb típus. sajnos énis afelé hajlok, de a férjed biztosan mindenképp az. Régebben olvastam erről jobb cikkeket de most ha megbolondulok se találom :D de van itt egy:
a végével nem értek egyet, az nagyon nőimagazinos lett :D de szerintem keress egy jobb pszichológust aki nem gyógyszerez hanem beszélget. nem kell megölni magad, nagyon sok nő beleesik ebbe a hibába, hogy áldozattípust játszik (nem tudatosan) és sajnos ezzel még csak rosszabbá teszi a helyzetét, pont a bántást "provokálja" ki.
esélyt mindig lehet adni, főleg magadnak. azért mert elsőre nem úgy ment minden, mint egy amcsi csöpögős filben, azért még nem kell falnak rohanni. b@sszus, 25 éves vagy, ha egy 78 éves mami rídogálna hogy elcseszte, akkor azt mondanám, hogy gondoljon a szépre, na de te??????????????? ne már....
az én férjem minndig azt mondja, ha depis hangulatom van, hogy az ő nagyapjának lerobbant a két keze a világháborúban, mégis megnősült, lett 3 gyereke, sőt a fakezeivel még dolgozott is élete végéig, vagy gondolj csak egy afrikai népre? ilyenkor elszégyelheti magát az ember, hogy milyen ostobaságokért nyafog, rinyál, holott hány millió embernek nehezebb a sorsa, és mégsem lesznek öngyilkosok. talpraállnak és küzdenek!!!!
"Az a baj hogy sok ember nem elég intelligens az ilyen dolgok lereagálásában.Inkább leordítják,leszólják az illetőt és el van intézve!"
Na, hat Isten bocsassa meg nekem, hogy nem tudom az ilyen ongyilkossaggal fenyegetozoket babusgatni...
Tudod hany ember el sokkal kilatastalanabb helyzetben, es megsem jut eszebe ilyesmi? Meg mindig azt mondom ez csak ures figyelem kereses, de jo, hogy vannak olyanok is, mint te, akik apolgatjak az ilyen "beteg" emberek lelki vilagat.
Halaszd el még vagy 18-20000 nappal körülbelül :).
Ha kell beszélj a férjeddel,hogy ez a helyzet nem jó neked sem és szeretnéd az életeteket jobbá tenni és ebben neki azért illene segíteni.Azért a szüleid is megértőbbek lehetnének,pláne ha tényleg diagnosztizálták ezeket a dolgokat.Az a baj hogy sok ember nem elég intelligens az ilyen dolgok lereagálásában.Inkább leordítják,leszólják az illetőt és el van intézve!.Neked azt javaslom hogy húzd ki magad és mutasd meg hogy tökös csaj vagy és nem hagyod magad így elintézni!Igyekezz higgadtan gondolkodni a döntéseknél,hogy jó irányba induljon el az életed!Én úgy vagyok vele,ha pl egész napi meló,szívás után látok egy szép naplemenét,akkor már annak is örülök,mert láthattam. Sokan szívesen megnéznék még,akinek már nem lehet!A sok rossz közül kicsippantottam valami jót is.
Te jo eg, mi baj van veletek?
Annyira nem ertem az ilyen mubalhekat. Aki ongyilkos akar lenni, az nem mondja, az megteszi. Nem akarok en senkit biztatni, de komolyan mondom szanalmas amit csinaltok. Arra vartok, hogy ismeretlen emberek konyorogjenek nektek hogy ne tegyetek meg. Onzoek vagytok, csak magatokra gondoltok. Ahelyett, hogy felallnatok, osszeszednetek magatokat es ember modjara kuzdenetek, mint mindenki mas. Mindenkinek vannak gondjai, es mindig vannak emberek akik rosszabb helyzetben vannak, mint mi es eszukbe sem jut ilyen butasag.
Nagyon merges vagyok az ilyen "ongyilkos akarok lenni" tipusu emberekre, ket nagy pofon kene nekik komolyan mondom...
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Néha azon kapom magam, hogy mások halálán gondolkodom. Ez miért van?