Olyan lányokkal szeretnék beszélgetni, akik átestek az abortuszon és utána nehezen állt vissza a menstruációs ciklusuk! (beszélgetős fórum)
Még várok pár napot, és visszamegyek hozzá. Eddig soha nem kellett gyógyszer, hogy megjöjjön. Nem elég,hogy át kellett élni ezt a borzalmat, most még ez is!
Köszönöm, hogy írtál!
Mindenképpen kellene egy ciklusdiagnosztika (hormonpanel), amit a menstruáció 3. ill. 21. napján néznek. Itt nézik a tesztoszteront, az ösztrogént, progeszteront, mellékvese kéreg hormont. Ha nem jön meg a mensid spontán, és norcoluttal kell meghozni, valszeg nincs normális peteérésed, de ezt úgyis megmondja az orvos.
Ha a nőgyógyász nem segit, akkor menj el endokrinológushoz.
Remélem hamarosan rendbejössz!
Egyelőre még nem voltam ilyen hormonális vizsgálaton. Mikor februárban voltam vissza kontrollra, akkor a petefészkemben voltak pici ciszták. Elküldött vérvétel IR vizsgálatra, de az negatív lett.
Azt mondta, hogy most várjunk egy picit, hadd dolgozzon a szervezetem. Ha nem jön meg még pár napig, és a teszt is negatív marad, akkor visszamegyek a dokihoz.
Nekem is missed ab után 6 héttel jött meg, utána kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem. 30-35 napos ciklusaim lettek, és fél évvel a missed ab után lettem terhes, de úgy, hogy a nemvárt mensi idején estem teherbe, tehát nem peteéréskor.
Más fórumról úgy rémlik, neked nincs hormonális bajod. Ugye? vagy még nem voltál vizsgálatokon?
De jó gratulálok! Kicsit most kétségbeestem! Nem elég átélni magát az egészet, még ez is! :(
Köszi, hogy írtál!
Nekem terhesség elhalás miatt volt műtétem,de végül is az is abortusz volt.
A terhesség előtt hajszál pontos 30 napos ciklusom volt.
Nekem több mint 2 hónap múlva jött meg először.És utána se állt be.30-40 napoos ciklusaim lettek.Irattam fel f.gátlót,attól meg két hétig megvolt.Aztán megint terhes lettem.
Sziasztok!
December végén volt egy abortuszom a terhesség 13. hetében, genetikai javallatra.
Aztán hat hétre megjött az első mensim, majd erre két hétre ismét barnázni kezdtem. Ekkor elmentem dokihoz aki írt fel Norculotot (két havit). Amikor szedtem a gyógyszert, utána meg is jött mindkét alkalommal rendesen. Ez volt az első Norcolut nélküli hónapom, most vagyok a 29. napon, egyelőre semmi jele mensinek, teszt negatív. Átlag, 30-32 napos ciklusaim voltak a terhesség előtt. Volt már valaki hasonló cipőben? Nagyon várom, hogy írjatok és elmeséljétek a tapasztalataitokat.
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Volt-e abortuszod valaha?
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- 10 napos menstruáció késése, terhesség?
- Terhesség alatti menstruáció.Van köztetel olyan akinél volt?
- Ismertek valamilyen praktikát a menstruáció előrébb hozására?
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.