Nyugdíj, vagy egyéb ellátás jár ebben az esetben? (tudásbázis)
Pedig van még 5 év a nyugdíjig. Nem lehet megtenniük, hogy ne dolgozzanak.
Sokan, még nyugdíj mellett is dolgoznak...
Nem, ez nem szerencse kérdése, mármint a nők 40-el nyugdíjba menők nagyobb nyugdíja.
Ha lesz még nők 40, kb. 3 év múlva, akkor nekem is majdnem annyi lesz a nyugdíjam, mint a fizetésem jelenleg.
Ami azért lehet, mert 40 évig bejelentett állásom volt. A bejelentett fizetésem a valós fizetésem volt mindig és sosem minimálbér, azaz minden egyes forint után megfizettem a járulékot és adót, ahogy azok is akikről írtam.
A kisebb nyugdíjas ismerőseim sosem voltak rendes/valós fizetésre bejelentve, illetve voltak kieső időszakok is, amikor nem dolgoztak, vagy feketén tették. Ennek ez a következménye.
A sok híres ember is ezért nyivákol. Amikor elhaknizták a hétvégi fellépések utáni nagy pénzeket, akkor jól éltek, most, hogy nyugdíjasok lettek, sírnak, hogy kevés a nyugdíjuk...
Igen?
Akkor nem értem, hogy miért cikkeznek arról, hogy 2011-től van ilyen lehetőség...
Egyszerűen csak nem tudtam mihez viszonyítani az ottani árakat meg a fizetéseket.
Innen nézve 200-ból nehéz lehet bárkinek is megélni.
Durván az egy karton Marlboro ára...
Az egyikért sok, a másik meg rém kevés egy hónapra...
Anyukám 1930-ban született, ő 55 évesen mehetett nyugdíjba.
Én '56-osként 64 évesen lehettem nyugdíjas. 26 év munkaviszonnyal, öregségi teljes jogú.
Tudom! Pont ettől tartok!
Ha jól számoltam, akkor 2026.12.11-én mehetek a nők 40-el nyugdíjba.
Simán megszűnhet addig. Nem tudok ellene tenni.
A barátnőm, jövő júniusba elmehet. Én is megtehettem volna, ha nem járok nappali suliba és nem lettem volna munkanélküli...
Nyugtával dicsérd...
Addig még többször megváltoztathatják.
Írom ezt úgy, hogy én is kihasználtam a nők 40 (nekem 41 volt) lehetőséget.
Én általában családtagokról és nagyon jó ismerősökről beszélek.
A legtöbb ismerősöm fizetését is tudom. Egyik sem a zúgolódás miatt mondja el, hogy mennyi a bevétele, hanem azért, mert én intézek nekik mindent, azaz adóbevallást, stb.;)
Erre mondják, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog :)
Van, aki 180-ból is megtakarít, másnak háromszorosa elfogy...
Először kezdeményezzen adategyeztetést.
Erre megkapja a Nyugdíjfolyósítónál nyilvántartott szolgálati idejét. Ezt követően tudják megmondani, hogy milyen ellátás jár.
Az 1950-ben született nő, már legalább 8 éve nyugdíjas lehetne, ha volt az akkori jogszabály alapján elegendő szolgálati ideje.
Sokan nem tudnak elegendő időt leigazolni, de ugye fiatalon a legtöbben csak legyintenek a nem bejelentett melóra, hogy ő, amúgy sem kap majd már nyugdíjat, így jó lesz az neki...
A legtöbb ismerősömnek 120 eFt körüli a nyugdíja, ami nagyon kevés, de még a 160 eFt is kevés. Na, ezekkel nem csoda, hogy nem elégedettek.
Van néhány olyan ismerősöm, akik a nők 40-el mentek nyugdíjba, az ő nyugdíjuk elég magasnak számít: 400 eFt körüli a nyugdíjuk.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Azt nem tudom, mivel töltötte, hogyan töltötte a többi évet. Gondolom bejelentés nélkül dolgozott. Kis községben, vagy faluban ha volt, van 1-2 olyan vállalkozó, vagy őstermelő, aki esetleg munkát ad családtagon kívülinek is!, örült és még ma is örül, hogy egyáltalán munkája van.
Nem védeni akarom, de ne feledjük a realitásokat sem. Persze, hogy valójában miért nincs több szolgálati ideje, azt én sem tudom.
Majd szólok neki, hogy indítsa el a kérelmet, a NYUFI majd elbírálja, mire lesz jogosult. Még akkor is több lesz neki minimum 28500 Ft-tal. Még 1x köszi a segítséget!
Csak a kíváncsiság hajt, mi az ma nálatok, ami nem kevés nyugdíjat takar??
Amennyivel ma elégedett valaki, az mennyi?
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Anyagi helyzetre NEM anyagi jellegű segítséget várok. Milyen ellátás járhat ebben az esetben?
- Kaphat közgyógy ellátást akinek a nyugdíja 65 ezer forint?
- Mi a különbség a rehabilitációs ellátás és a rokkantnyugdíj között?
- Közgyógyellátás és rokkantsági nyugdíj
- Hóközi nyugdíj ellátás mikor jön?