Anyagi helyzetre NEM anyagi jellegű segítséget várok. Milyen ellátás járhat ebben az esetben? (tudásbázis)
Minerva, elolvastam a naplódat, példaértékű a hozzáállásod! Nagyon sokan tanulhatnánk tőled.
A legjobbakat kívánom nektek!
Megjöttem. Mindenkinek szép délutánt és estét kívánok.
Sikeresen megjártuk a hivatalokat hulla fáradt vagyok.
Leírtam mindent a naplómban. Jó hosszú ezért kérlek ott olvassátok el. (akit érdekel)
Minerva bár tudnék segíteni nektek:( Felháborító, hogy annak nem jár semmi, aki 38 évig ledolgozta az életét!!!!
A mamám is így járt 33 év után lett beteg, leszázalékolták a szívével, így 25ezer ft éhbért kap, ami meghalni sok, megélni meg írtó kevés. Még jó, hogy van egy élettársa, aki vel ketten összedobva amijük van, éppen eléldegélnek.
Szia!
Egész délután a jogszabálokat böngésztem. Már vibrál a szemem.
Sajnos minden kitételben van valami aminek nem felelünk meg.Vagy több van még az öregségi nyugdíj-ig mint 5 év, vagy az én nyugdíjam meghaladja az egy főre eső harminc akárhányezer forintot, vagy még nincs egészség károsodás(csak műtét után):-((((
Még nem adom fel:-)
Nem minden esetben erről van szó, hogy nem tudja! Hanem arról, hogy nincs pénze az önkormányzatnak!
A tb-be elég segitőkészek oda érdemes bemenni személyesen is!
Szia!
Fogadd meg a tanácsomat és nézz meg mindennek a jogszabályi hátterét ,majd nyomtasd kis én is így szoktam ha valamit elutasítanak az önkörmányzatnál!Megkérdezem finoman és ha nem megy akkor odadugom az orra alá és elolvastatom vele és akkor rá jön, hogy ő erről még nem is hallott!
Elkezdenek telefonálgatni aztán kiderül, hogy neked van igazad!A segély jár és szerintem inkább ilyen rászorulóknak kellene adni, és nem a sok purdés munkakerülő romáknak....
Amit lehet ki fogunk harcolni. Nem szoktam erőszakos lenni inkább az érvekkel való meggyőzést alkalmazom,csak sajnos én is tudom akinek nagy hangja van és pofátlan az előbb célt ér. Nekem ehez újra kéne születnem:-)
Holnap beindulunk és este írok.
Sajnos mostanában jellemző, hogy az önkormányzatnál elhajtják az embert, ha nem elég erőszakos! Ne hagyd magad! Igenis jár neked a segély, hiszen mind a ketten betegek vagytok!!!!
Vidd az orvostól a papirt, milyen beteg a férjed és Te is! Szurkolok értetek nagyon, mert pofátlanságnak tartom, hogy annak nem adnak aki igazából rászorul! Ezenkivül megpróbálnám az egészségbiztositási pénztártól is a méltányossági táppénz meghosszabbitását is.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültetek, kivánom, hogy minél hamarabb oldódjon meg legalább az anyagi problémátok, hiszen a betegség rovására is mehet! Azért ird majd meg ha sikerült bármit is intézni! És ne hagyd magad lerázni sehol sem, legyél velük kemény és makacs!
Kedves Lisa!
Sajnos a párom hólyagrákban szenved,most vagyunk egy nagy műtét előtt. Teljes hólyag eltávolítás.
Én is 3 éves túlélő vagyok ebben a témában, de ezekkel a részletekkel nem is úntatnálak. A leszázalékolást az orvos meg fogja indítani, de ez csak a műtét után lehetséges.
Természetesen ezeket a lehetőségeket is meglépjük.
Nagyon köszönjük a segítő kész hozzáállásod:-)♥
Az önkormányzatnál voltunk már, ott ezt a tájékoztatást adták. Van még lehetőség egyszeri gyors segélyre ami 8 ezer forint. A Tb.-nek írtam, mellékeltem az orvosi papirokat. Megadták az egy hónap méltányosságot de ez aug.31.-én lejár:-)
Holnap összedugjuk a fejünket a háziorvossal,hátha tud valamit segíteni és személyesen bemegyünk a munkaügyi központba is.
Bár nem tudom a férjednek milyen betegsége van, de ha beteg akkor nem végezhet közmunkát sem és igy is jár neki a segély! Ezt próbáljátok meg!
Beszélj az orvossal, hogy esetleg a betegsége miatt nem százalékolnák e le?
Vigyetek az önkormányzathoz orvosi papirt, hogy egészségi állapota milyen!
Ne add fel, tessék utánna menni!
Kedves Era!
Szeretném,ha igazad lenne. Eddig 3 hónapot használt ki. Azóta eltelt 6 hónap és telefonon azt a tájékoztatást kaptuk amit az előző bejegyzésemben írtam. Fel fogjuk keresni személyesen a munkaügyi központot és beszámolok arról mit intéztünk. Köszönöm:-)
ha még nem használta ki a 9 hónap munkanélkülit, akkor kell, hogy járjon.
4év után van 9 hónap.
Sziasztok!
Sajnos nagyon kilátástalan helyzetbe kerültünk, saját hibánkon kívűl. Jelenleg én is rokkant nyugdíjas vagyok. Tavaly (december elsején)két év után lejárt a Párom szerződése akkor a válság miatt felmondtak neki. Ekkor elment munkanélkülire. Közben februárban visszahívták, hogy sok a munka kellene menni 4 hónapra. Visszament de március végén beteg lett és azóta betegállományban van, volt. Mivel a munka miatt visszamondtuk a munkanélküli járadékot, azt most nem lehet folytatni, se újra kezdeni. Ennek a vonalnak már utána jártam.
Aztán júliusban lejárt a 4 hónap és természetesen nem hosszabbították meg a szerződését. Nem is volt szándékukban, hiszen miért fizetnének embert ha nincs munka, főleg egy beteget.
A törvény azt mondja, ha betegállomány alatt valakinek megszűnik a munkaviszonya akkor csak a munkában eltöltött biztosítási időre kaphat táppénzt(jelen esetben 4 hónap) Majd esetleg+még egy hó méltányosságból. Az mindegy, hogy előtte volt 38 év folyamatos munkaviszony:-((((
Szeptember 1-től semmi!!!!!
A naplómban dokumentáltam mindent.
Utána kérdeztem az Önkormányzati szoc. segélynek is. Ehez közmunkát kell válalnia a férjemnek. De hogyan, most a műtét előtt, vagy után ez kizárt. Ha valakinek van ötlete kérem válaszoljon.
Nem adományokért kuncsorgok, el sem fogadnánk, saját erőnkből oldottuk meg eddig is ezután is menni fog, csupán abban reménykedek, hogy valaki ismer valami, kiskaput, lehetőséget amiről mi nem tudunk. A válaszokat előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Milyen idézet illik erre a helyzetre?
- Ti hogyan reagálnátok a helyembe egy ilyen helyzetre?
- Mit jelent ez, milyen helyzetre mondják ezt az amerikaiak?
- Milyek közmondás illik erre a helyzetre a legjobban?
- Milyen indokokkal lehet egyetemi felvételi pontoknál szociális helyzetre plusz pontokat kapni?
- Mit jelent a következő: "nincs igazi still looking"? Milyen helyzetre mondják?