Nyolc hónapos baba hány ml tápszert kaphat egyszere? (beszélgetés)
Szia!
Szerintem egy abszolút gyerekenként változó, nem pedig nemenként. Sosem szabad egy másik egyén étkezési szokásaihoz beállítani egy gyerkőc étkezését, még akkor sem, ha életkoruk megegyezik. A táblázat jó irányadó, viszont következő babánál felejtsd el :D
Szia!
Amennyit igényel-szerintem. Nyilván ne több literben gondolkodj, de ha éhes, és a szilárd ételt nem nagyon fogadja el, akkor adhatsz neki. Bár hiába mondják, hogy a manapság kapható tápszerek nem hízlalnak, én nem ezt tapasztaltam, ezért kiegészítettem rizstejjel, amit házilag is el lehet készíteni. Nekem szerencsém volt, kb 8-9 hónapos korától kapott rendszeresen nagyobb mennyiségben tápszert, mert bukós volt a kisfiam, és minden szopi előtt AR tápszert kellett adni neki, hogy besűrítse az anyatejet. Aztán szépen lassan sajnos átszokott erre.
Az én lányom most 13. De már sok -sok hónapja 210-et eszik... hamarosan átállunk ugyan a tejre, de ami még van, azt elhasználjuk.
Szóval, semmi sincs kőbe vésve, de én 210-et mondanék, aztán legfeljebb kicsit meghagy belőle... Ki kell tapasztalni. HA néhány alkalommal látod, hogy meghagy 30-at vagy többet, akkor utána kevesebbet csinálsz neki. Majd a baba eldönti, mennyit akar megenni.
(A 210 ml-hez 7 kanál tápszer kell. Ha nem eszik ennyit, akkor 180 ml és 6 kanál)
Ennyit tudnék mondani saját kútfőből. :)) És ne aggódj, ne mentegetőzz, van ez így sajnos!
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Milyen tápszert kap/kapott a gyereked és hány hónapos koráig?
- Ti milyen tápszert adtok másfél-éveseteknek?
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- 7,5 hónapos tápszeres babának hasmenése van, mit lehet neki adni enni, inni? (Nem fogadja el se a teát, se a vizet, tápszert nem kaphat.)