Nyitott valaki bankszámlát újszülött gyermekének? Mi a teendő? (tudásbázis)
Szia!
Én nyitottam, de csak már akkor, amikor két éves elmúlt, mert mindig elfelejtettem.
Megjött az első számlakivonata.
A 40 ezer forintja, amit állambácsitól kapott, most két év négy hónap után 47.000 Ft.
De legalább van "saját" pénze :-)
Én is megnyitottam, de aztán hamar szembesültem vele hogy nincs rajta annyi pénz amennyit igértek rá. Beballagtam a bankba hogy kipotolom hogy meglegyen első évre a 120 ezer és kiderült hogy a helyi önkormányzat mégsem utalt rá annyit amennyit igértek.
A gyerek 18 éves korában nyúlhat hozzá ha jól tudom. És bár csunyán hangzik azért sem erőltetem ezt a vonalat, mert van olyan is, hogyha a gyerekkel történik valami akkor a szülő megkapja, és nekem nem jó a viszonyom az apukával, és még véletlenül se szeretném hogy egy esetleges rossz történés miatt, haszna legyen a fiából.
Egyébként sokan az ismerösök közül nem foglalkoznak a start számlával, akik meg megnyitották nem tesznek be rá pénzt, ugyhogy sok értemét eddig nem láttam hogy van.
Szia!
A Start számlára gondolsz? mert ha igen, akkor a következőket kell vinni:
Baba adószáma, igazolást arról, hogy családi pótlékot kapsz és talán a lakcímkártyáját.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Ki mit vesz gyermekének / gyerek rokonának karácsonyi ajándéknak?
- Magánszemély által nyitott bankszámlára, beteg gyermek gyógyítása érdekében befolyt adományok után kell-e adózni? Ha igen, mennyit?