Magánszemély által nyitott bankszámlára, beteg gyermek gyógyítása érdekében befolyt adományok után kell-e adózni? Ha igen, mennyit? (tudásbázis)
Persze, minden stimmel, csak a picire költöttek belőle.
Igen, valahogy nagyon igazságtalan, hogy a sokadik bőrt is lenyúzzák az emberről, és persze azok szívják meg, akik tényleg bajban vannak...
Köszi szépen.
Nem én gyűjtöm, egy ismerősöm, én csak megígértem, hogy valahogy kiderítem nekik, mi a helyzet az adózással.
Sajnos már hozzá is kellett nyúlniuk, nagyon drága gyógyszert kellett megrendelniük külföldről. A TB támogatás pedig csak most lehet kérvényezni, ha kiderül, hogy használ-e a szer.
Pusztán annyival, hogy utalásnál beírják, hogy adomány, nem válhat azzá (akkor nyilván mindenki csak adományozna, nem fizetne).
Én csak ilyen általánosságokat tudok, meg dereng valami homályosan a régi tananyagból (alapítvány, non-profit szervezet, TAM, AAM). Én azt javaslom, hogy mielőtt hozzányúlnátok a pénzhez, keressetek fel egy könyvelőt. Ilyesminek először utánajárni, aztán gyűjteni kellett volna, szerintem könnyen lehet, hogy így már adóköteles az egész összeg.
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen?
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?