Nyílászáró cserére járó támogatás (beszélgetés)
Hello!
Én is pont ezt hallottam, hogy úgy éri meg, ha többen pályáznak a társasházból, egyedül sajnos nem nagyon! Nekem ezt mondta egy ismerősöm, szóval nem saját tapasztalat!
Viszont van egy vállalkozó, aki nekem kicserélte a nyílászáróimat, illetve barátnőm lakásában szigetelést csinált; és nagyon jók, kedvezőek az árai!! És nagyon profi munkát végeznek. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szólj, ha véletlenül szükséged lenne az elérhetőségeire. :)
Tudja valaki megközelítőleg, hogy milyen költséggel jár a pályázat benyújtás?
Bocsi, egy apróságot elnéztem: nyílászárók szigeteléséről van szó, mivel társasházban lakom. Nekem nem is kellene müa. ablak.
Van egy miskolci cég, akik ezzel foglalkoznak. Ők intéznek mindent, így a pályázatot is, csak a felét kell fizetnem a teljes összegnek, a másik felét ők kapják meg az államtól. Így nekem a 4 ablak+1 erkélyajtó durván 100.000,-Ft, ebből 20 ezret a szerződés megkötésekor kell fizetni, 50-et a szigetelés elvégzésekor, a fennmaradó összeget lehet 3 havi részletben kamatmentesen. Augusztusban lesz aktuális a dolog, én ekkorra kértem.
Akinek egyébként nincs pénze, az itt sem rúghat labdába...
most nem így van. aug. 1-től lehet beadni.
Köszönöm a válaszokat, akkor még ezek szerint fontolóra kell vennünk. AZt is hallottam, hogy minden év március-április környékén kell beadni erre a papírokat, őszre elbírálják, télre van meg a pénz, és így csak következő tavasszal lehet kicserélni az ablakokat. Mert ugye ki az, aki télen cserél abban a lakásban ablakot, ahol lakik? ;-)
Anyuék a nyáron csrélték a nyílászárókat családi ház és nem kellett engedély az önkormányzattól,de rengeteg plusz papírt kértek be viszont visszakapták a támogatást valami 200 ezer ft körül kaptak vissza.De tényleg rengeteg helyről kell igazolás sok a papírmunka vele.
Egy barátnőmék megnyerték a pályázatot amit a közösképviselőjük intézett, de itt egy egész paneltömbről van szó és a két szoba ablaka (egy nagy erkély) + konyhaablak cseréje került így nekik 100e Ft-ba tavaly. Szerintem az nem sok, csak kell egy jó közösképviselő is.
Ja, és ne felejtsük el, hogy ez pályázat. Vagy elfogadják, vagy nem. Az pedig igen bosszantó lehet, ha sok 10ezer (esetleg 100ezer) forintot rááldoz az ember, hogy beadja a pályázatot, a végén meg azt mondják, hogy "Bocsi, de elfogyott a pénz!, vagy "Bocsi, de nem fogadtuk el a pályázatot! stb. Az még dühítőbb lenne.
A GYIK-ben olvastam, hogy ha homlokzatot érintő beruházásról van szó, (márpedig ált. ezek olyanok), akkor még az önkormányzattal is engedélyeztetni kell. Az se kis összeg.
Nekem van 13 ablakom, 2 erkély- és 1 bejárati ajtóm. Nagyon sokba kerülne és úgy tudom, nem kevés önrész is kellene hozzá.
[link]
Itt utána lehet járni a feltételeknek.
Még mi is csak tervezzük, de azt tudom, hogy a teljes beruházás harmadát, maximum 550 eFt-ot adnak. Persze valószínűleg nem jut mindenkinek, mert keretösszeg van, de egy próbát megér.
Ez a kérdés engem is érdekelne. Mi is szeretnénk felvenni a támogatást, ha valóban megérné.
szia!
nekem épp egy nyílászáró cserével foglalkozó vállalkozó mondta, hogy egyénileg nem igazán éri meg pályázni..
annyi dokumentumot kell beszerezni és beadni a pályázat mellé, hogy mire mindennek utánajársz, leigazoltatod és kifizeted (pl. tulajdoni lap kikérése a földhivataltól jó pár ezer forint.. asszem van valami pályázati díj is, amit az önkormányzatnál kell leperkálni.. talán..) - szóval mire mindezt elintézed, akkorra már majdnem ott vagy anyagilag, mintha pályázat nélkül cserélteted ki a nyílászárókat..
persze lehetséges, hogy ez függ attól is, hány ablakot/ajtót cseréltetnél, mert az én esetemben csupán egy kisebb társasházi lakásról volt szó, aminek össz-vissz 3 ablaka van..:)
Olyanokat keresek, akik ezt igénybe vették, és meg is kapták! Érdekelne a menete a dolognak, és hogy megéri-e kivárni a végét, mármint összegileg mennyit adnak?!
További ajánlott fórumok: