Nyest a házunk táján. Segítség (beszélgetés)
Sziasztok!
Visszajött a tavasz végi nyestem egy hete és olyan grimbuszt csinált a tetőn, hogy egész éjjel nem aludtunk. Újabb 20%-os ecetes lövettel adtunk ismét a háztetőnek és íziben tovább is állt a pajtás! Ez baromi hatásos, és környezetbarát. Még a hold is ugrik egy hátast a szagától. Pár napig "frissíteni" kell a megrázó élményt és addig keres is magának új balekot, akinek a padlásán hepajozhat.
Sok sikert a nyestűzéshez!!!
Sziasztok!
Nekem egy nem túl messzi szomszédom mesélte, hogy nála a nyest megölte húsvétkor a kisnyulakat. Ő is akkoriban hallott egy nyest riasztó megoldást, gondolta, kipróbálja.. Nem veszíthet vele semmit. Persze városi emberkék ne nagyon akarjátok kipróbálni! A szomszédbácsi egyik este körbepisilte a nyulak ólja környékét, és láss csodát! Attól a naptól fogva nincs a környéken sem garázdálkodás, se kaka. Amikor esik az eső, akkor utána a "riasztást" újból megcsinálja, és hatásos marad a következő esőig.
Sziasztok!
Én azt olvastam, hogy a nyest elűzi a patkányt, csak az a kérdés melyik rosszabb? Nálunk évekig nem volt se patkány se más rágcsáló, pedig a szomszédban rengeteg jószág van, de az idén annyi kárt okoztak közösen hogy már nem is tudom mi lesz. A tavasszal még keltettem csibéket, gyöngyiket, cirka 3 hétig nem is volt semmi, azóta viszont szinte az összes csibémet leamortizálták. Először az egész csirke tűnt el, később csak a fej, egy hónapja pedig már "csak" a tojás,ebből gondolom hogy nyest lehet a mostani vendég.Bármiféle tanácsot szívesen fogadok, mert most ott tartunk hogy 15 tojótyúk mellett vennem kell tojást.
Sziasztok, mi is éveken keresztül hallgattuk a padlástérben és a ferde falakban a roboncolást és fogalmunk nem volt, hogy hogyan űzhetnénk el őket. Nagyon urbanizálódott kis állatkák ezek. Nem is szívesen bántanám őket, részben mert tényleg szépek, részben mert tényleg védettek. Mindig csak kb 1-1,5 hónapig volt eszeveszett rohangálás, aztán sokáig semmi. De azalatt az idő alatt a gyermekem mindig halálra váltan hallgatózott és nem mert aludni.
Most pár napja újra beköltözött a cserép és a gipszkarton közé, a ferde falba, ahol tönkreteszi a szigetelést. Kértem fecskendőt az állatorvostól és 20%-os ecetet spricceltünk a cserepekre kívülről. Ezt három napon keresztül ismételtük. Másnap még bepróbálkozott, de pillanatok alatt eszét vesztve menekült. Harmadnap már a közelünkbe sem jött, de kapott egy kis megelőző kezelést a cserép. A kocsi motortere alá a földre spriccelve is kiváló, de a 10%-os is megteszi a dolgát. Nem öli meg, nem tesz kárt a környezetben, nem mérgező és nem utolsó sorban nagyon olcsó a csapdához, vagy riasztóhoz képest. Próbáljátok ki! Jó nyestűzést mindenkinek! :)
Megnézem a neten milyen ez a szerkezet,aztán a Párom is,meg Apósom is ezermester,megcsináltatom inkább.Köszi.
Utána el kell szállítani messze,legalább 50km-re?
Ez szuper.Ma meg szedert hozott ajándékba a kis dög :)Van,hogy kukoricaszemeket találtunk,azt hittük a szembe szomszéd udvaráról lopta el a madár és nálunk pottyantotta el.Ezek szerint bemásznak hozzájuk,és lopkodják azt is.
Megoldást keresek...
Macskám van,de lakásban.A lábnyomot összevetem,mert ezek szerint nagyon hasonló lehet.
Az ürüléket minden alkalommal eltakarítom persze,tele van magokkal is,nem tudom ez mindent eszik?
Nem nagyon érdekel mennyire védett,kicsit már elegünk van a kocsikarmolásból ....ezt senki nem fizeti ki nekünk.
Sziasztok!
A flakon hogy hogy hatásos?Mi a magyarázata?
Kíváncsiskodom én is,mivel a kettővel mellettünk lévő telken szinte erdő lett(elhanyagolta a 16db tulaja),és valószínű onnan járkál át a menyétféleség.
Az egyik este találkoztam vele az udvarunkban,és akkor jöttem rá hogy ő kakil minden éjjel a térkőre.Az autóink is agyon vannak járva reggelre,de a lábnyomok inkább macskára utalnak.Attól is ki vagyok akadva teljesen.Fogalmam sincs mitévő lehetek.
Sziasztok!
Nálunk a padláson volt nyest, vagy nyestek, nem tudom, hányan voltak. Akkor régen még nekünk sem volt megcsinálja a csatorna, a lyukon bementek. Én azt a tanácsot kaptam, hogy vigyek fel egy kis rádiót, és éjjel-nappal zenéljen :) nos én felvittem, szólt a rádió rendületlenül, és elmentek a nyestek. Állítólag nem szeretik a hangzavart :)
További ajánlott fórumok:
- Csak a férjem nevén van a házunk.
- A szomszéd ma, míg nem voltam itthon, az egyik tujánkat kivágta a házunk elől....
- Mióta új házunkba költöztünk nagy ívben kerül bennünket a szerencse, csak rossz történik velünk.Mit tegyünk?
- Ciki a házunk
- A házunk elé szeretnék fekvőrendőrt. Tud valaki segíteni abban kihez kell fordulni az engedélyeztetéséért?
- Mennyi pénzt szokás adni egy munkásnak, aki a házunkon és a körül dolgozik?