Csak a férjem nevén van a házunk. (beszélgetés)
Ha egy házba nem adtam bele semmit, miért lehetne benne tulajdonjogom? Az ő tulajdonuk, ők építették fel, ők dolgoztak rajta, ők fizették, stb. Ilyen kérdés fel sem merülne bennem.
Csak azért, mert összeházadosunk, az nem jelent automatikus tulajdonjogot is.
Sziasztok nekem az a véleményem legyen az ház, v.
emeletes lakás ahogy, igy beszélgetünk erről a kényes témáról, hiszen komoly dolgokról van szó osztom annak a hozzászólónak a véleményét, ha valaki férhez megy, vagy válik, v. csak párkapcsolatban él jobb mindenről hivatalosan papirt
irni kinek mit vitt oda és az le van fektetve feketén fehéren és utólag ne legyen reklamáció és
ezt ügyvéd előtt, hogy a félreértések tisztázva legyenek mindkét fél számára.
Szép napot mindenkinek.
Anyukám is így volt a mostohaapámmal, aztán amikor elváltak, akkor jól kisemmizett minket, szó szerint.
Anyu is kérte mindig, hogy az ő nevén is legyen, de a görény mindig csak halogatta, mert eléggé egy smucig alak volt mindig is. Na, lényeg a lényeg, valahogy érvényt kell juttatni a jogodnak, mert ha ilyen helyzetbe kerülsz...
Mindenkeppen eszközöld ki azt hogy hivatalos papiron mindennek a fele a tied legyen ! Mielöbb !
Egyalltalan nem csinalsz bolhabol elefantot ! Igenis jogossan bant a dolog !
Nem, vicceltem.
De láttam már jó néhány válást, s láttam, hogy válnak az emberek állatokká bizonyos esetekben.
én még nem váltam. de 4 évig együtt éltem valakivel. amikor elment, el akart vinni mindent, hogy a lakás úgy is az enyém :DDDDDDD persze nem engedtem neki, mivel a lakás még önk tulajdonban volt.
autót és a hifit vihette. nekem maradt a video. a hűtőt is saját pénzből vettem és más mindent a szüleimtől kaptam. ami közös vagyon volt: autó, hifi, video. 97ben jöttünk össze, egyből összeköltöztünk. 2000ben megkaptam az önk-tól a lakást, 2001ben kirúgtam. életem legnagyobb tévedése volt. ha tehetném, kihagynám az életemből. és ez az egyetlen dolog az életben amit bánok. hogy összejöttem vele.
na, ezért kell a válási procedúra alkalmával az összes porcelánt a földhöz csapkodni.
:o)))
Bocsi, de tényleg naiv vagy. Hogyan jelentheted ki, hogy ti sosem fogtok elválni stb. Nem akarok kötözködni, távol áll tőlem, csak ezt én is átéltem, mi is szerelmesek voltunk, már 6 éve együtt mire összeházasodtunk. Aztán mégis elváltunk. Pedig én is azt hittem, hogy mi aztán sosem. Biztos voltam benne, hogy a barátaink már rég elváltak lesznek, csak mi nem.
A házról: ha házasság alatt kerül a férjed nevére a ház, és nem tudja bizonyitani, hogy az kizárólag az ő külön vagyona (pl. örökség) akkor a bíróság közösnek tekinti egy válás esetén. Ha még házasságkötés elött kerül csak az ő nevére akkor az "házasság elött szerzett vagyon" és ahhoz semmi közöd késöbb, tehát nem közös.
Nem kell felesbe, lehetne ugy is, hogy az egy millioval aranyosan osztjatok fel, mondjuk 1/3 neked, a te nevedre, 2/3 az o nevere. Vagy aranyosan, azt ti tudjatok, mennyit er a haz.
Sokkal egyszerubb most, mint utolag modositani.
További ajánlott fórumok:
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- A férjem mobiljában olyan becenéven vagyok elmentve, ahogy...
- Megcsaltam a férjem. Szerintetek csak rosszul hatott rám az ital vagy bedrogoztak?
- Segítség! Nem csak engem csal a férjem!
- A férjem egy "szőke nő" - avagy a szerelem nem csak vak, hanem süket is?
- Házunk előtt nincs járda, kb. 2 m füves terület után csak út van. Jeges utat kinek kell sózni? Ha elesik ott valaki kinek a felelősége?