A szomszéd ma, míg nem voltam itthon, az egyik tujánkat kivágta a házunk elől.... (beszélgetés)
Itt tujáról van szó.
Az nem azonos a fával, aminek kivágásakor másikat kell ültetni.
Így igaz! A tesóm a házuk elé 3 db. gyümölcsfát ültetett 2 db. akár közé. Az egyik akác megadta magát az ősszel, hát kivágta, nehogy önkényesen dőljön ki. Pár héttel később kapta a bírságoló levelet az önkorm.-tól. Valamelyik okostojás arra járt, majd megnézte odabent a nyilvántartást, és látta, hogy az szerint 2 db. akácnak kellene lennie. A tesóm fellebbezett, nézzék már meg, hogy ő évekkel ezelőtt másik 3-at is elültetett. Jééé! Tényleg! Így engedték el a bírságot!
Jelenteni kell, különben FI-nek megy a bünti!
Azért ez tök furcsa és felháborító.
A házad előtt az utcán lévő terület közterület, ha ott akarsz parkolni, az ott lévő fát ki akarod vágni, le akarod szedni a gyümölcsöt.
Ha viszont nem gondozod, nem szeded össze a leveleket, télen nem lapátolod a havat, akkor mindjárt a te felelősséged.
A fa, vagy bármilyen dísznövény az addig a mienk, amíg közterületen el nem ültetjük. Ha kiültettük, az már az önkormányzaté.
Az esetet nem veszekedéssel és önbíráskodással kell rendezni, hanem írásban jelenteni kell a jegyzőnek.
Az általunk közterületre ültetett gyümölcsfáról sem lenne jogunk leszedni a gyümölcsöt mert az is az önkormányzat tulajdona, de ezt úgy tudom minden településen semmisnek veszik. Aki ültette a - jelenesetben- cseresznyefát a szomszédban, egy szava se lehet ha fórumnyitó szedi le a termést. Hivatalosan ugyan lopás az önkormányzattól, de ugyanúgy az, ha a fa ültetője teszi is.
Na igen:)
Az én szomszédom is 4 házzal odébb vetette ki egy másik okostojás szomszéddal a bokrokat mert neki nem tetszett.
Aztán jöttek az önkormányzattól számonkérni, de kidumálta. Nem tudom kapott-e valami pénzbüntetést.
Azért sok ember végez ilyen olyan tevékenységet papír nélkül, talán ez lenne a legkisebb probléma,tájékozódásban van gondja. "Feszegeti a határait".
Mindenesetre önhatalmú volt, bármit lépsz,a tuja nem éled fel.Sajnálom.
En is ezekkel a hulyekkel harcoltam. Vagy hangosabban orditasz, vagy leirod vesztesegnek, es megy a kiszolgalas. Income, income.
Azert az nagyon jol esett, amikor egy cingar vigec perlekedett velem, es az ajton belepett egy regi vevo, aki Bud Spencer, csak magasabb kiadasban.
Neki visszaadta.
Kicsi vagyok, szekre allok..
A noverem erdeszmernok. Atyam..
Ha felvagja valaki a fat, felreteszi kepesek buntetnek. Vagy valaki Jo szandeku, nenesses senki fekete.
A tudjuk kik meg az apritottbol lopnak, de senki nem mer a kozelikbe menni. Azt is tudtak, mikor jarnak ki. Egy felugyelo jelentett, senki nem megy ki a sarba (oke, az auto nem alkalmas), otthon sem varja oket senki, hogy honnan szedted, kisfiam.
Es ez valahol elpeszto, 2022 van, es egyenloseg.
Wincsesterben az ejjelig nyitva tarto benzinkut-bolt 3 fo alatt nem adhat el benzint.
Most mar 1-2 fonel bentrol nyitnak ki az ajton, hogy nem a csovinger loops vagyok.
Es nem lehet oket lesittelni, elmegyogyba zarni (egy szeret egy szal gatyaban az ut kozepen jarni).
Óvatosan érdeklődj, a bajba kerülést úgy értettem, hogy nehogy rád fogják, hogy te vágtad ki. A te házad előtt volt.
Van rá tanú, hogy mi történt?
Elméletileg ültetni sem lehet.
Nálunk a városban volt pár éve nagy felhávorodás mikor a közterületre ültetgetett fákat, bokrokat vágták ki, nyirták le. Sok balesetveszélyes mert nem lehet tőlük kilátni vagy belátni az utat, út szélét.
Sajnos rég volt és már újra tele van a város bokroktól, fáktóp be nem látható kereszteződéssel, útszakasszal.
További ajánlott fórumok:
- Feleség a szomszéddal
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Amikor nincsenek itthon a szomszédaim, eszembe van hogy...