A házunk elé szeretnék fekvőrendőrt. Tud valaki segíteni abban kihez kell fordulni az engedélyeztetéséért? (tudásbázis kérdés)
"... hogy pályázati úton talán jövőre felújítják az utcánkban az utat,..."
Na ez biztos hogy nem egy jó megoldás. Nálunk amikor gödrös volt az út, akkor normális sebességgel mentek, mert féltették a járgányokat. Aztán mindenki örült, hogy felújítják az utcát, és azóta mindenki hajt mint az őrült. Rendőr sehol, mert minek ....
Természetesen úgy fektetném le hogy előtte az Önkormányzattal egyeztetnék.
Merthogy itt elég csóró a hivatal és nehogy azzal a kifogással rázzanak le hogy nincs lóvé.
Hajrá;)
Amúgy néztem a neten sk fekvőrendőrt, nem is olyan vészes az ára.
Kérdés hogy én mint magánember vajon lefektethetem-e.
Köszi!
Akkor esetleg a közútkezelő? Ha már az önkormányzat nem illetékes.
Megkérdeztem és ezt a választ kaptam:
A forgalom csillapítás eszközének tervezésére és kiépítésére vonatkozóan a hatályos műszaki előírásokban foglaltakat kell betartani.
Konkrét kérdésére válaszolva Ön az önkormányzati úton fekvőrendőrt nem helyezhet el, az engedélyeztetés és a kivitelezés sem képezi feladatát.
Tájékoztatom, hogy a vonatkozó sebességhatárok betartásának ellenőrzése, illetve betartatása a rendőrség feladata.
Hát ennyi, de hozzátették még azt is, hogy pályázati úton talán jövőre felújítják az utcánkban az utat, de hogy ez mit takar még ők sem tudták megmondani. Járda biztosan nem lesz!
További szép napot mindenkinek!
Szerinted ezt mind nem próbáltuk meg? Több mint egy éve húzódik a dolog és be kell látnom, hogy vannak emberek, akik csakazértis azt csinálják, amire szépen kérik, hogy ne tegye.
A kutyáról pedig csak annyit, hogy fajta tiszta kistestű kutya. Attól, hogy kertesházban lakunk még nem tiltott kivinni. Ugyanúgy, ahogy azok is leviszik sétálni, akik bérházban laknak, sőt, el is engednik, hogy futkározzon egy kicsit.
Tehát, próbáltuk szép szóval, próbáltuk kicsit felindulva, semmi haszna.
Más bunkósága miatt nekünk kell meghunyászkodni és több kilóméterre innen járdát keresni, hogy meg tudjam tanítani biciklizni a gyereket? Nem furcsa ez egy kicsit?
Ezen kívül nemcsak minket idegesít, ugyanis egy gyógyfürdő bejáratától 2 percre lakunk, ahol elég sok a panzió és vendégház. Nagyon sok túristával és köztük nagyon sok gyerekkel. Tehát ez nemcsak nekünk jelentene megoldást.
Szia!
Közterületen való építkezés (útépítés) minden esetben engedély köteles. Ebben az esetben az Önkormányzathoz vagy az önkormányzati képviselőtökhöz kell fordulnod, ő el tudja mondani, hogy milyen papírokat kell kitöltened, lehet szó több lakó beleegyezéséről is és valamiféle terv sem ártana hozzá. Azért ez nem annyi, hogy leborítasz egy talicska betont aztán kész a "fekvőrendőr"! Lehet hogy még jobb ötletet vagy megoldást is tudnak ajánlani erre a konkrét példára, így látatlanban sajnos nem tudok segíteni, hogy mivel lehetne lassítani a forgalmat, de annyit hozzá, hogy a fekvőrendőr nem a legjobb megoldás! Sávszűkítéssel, elhúzással, kis sugarú ívvel bármivel jobb megoldást lehet elérni, de ez csak az én véleményem! :)
ha csak 1-2 emberrel van bajod, akkor nem lenne egyszerűbb velük beszélni? elmondanád, mi a gondod, szépen megkérnéd őket, hogy próbáljanak alkalmazkodni kicsit. esetleg beszélhetnél azokkal a szomszédaiddal is, akikhez járnak, nyilván a szomszédaidat jobban ismered, és jóban vagytok.
szerintem fontos, hogy az eszére próbáljatok hatni a gyorshajtóknak, és nem "kiszedni a kocsiból" és leüvölteni a fejét, mert úgy kevésbé esélyes, hogy a kedvetekért legközelebb lelassít...
egyszerűbb, mint fekvőrendőrt tetetni:)
a kutyátokat meg sajnálom:((( (de mondjuk a kutyát végképp nem kellene az utcára kiengedni)
nézd, aki tépni akar a lakóövezetben, azt egy fekvőrendőr nem fogja megállítani. lelassít, aztán tövig nyomja megint a gázt.
max akkor tudnád lelassítani, ha 20 méterenként fekvőrendőrt rakatnál.
szerintem egyszerűbb, ha vigyázol a kislányodra, és jól kiokítod, hogy ne az úton biciklizzen, hanem inkább a járdán, vagy vigyétek el olyan helyre játszani ahol nincs forgalom.
További ajánlott fórumok:
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Kiviheti-e anyja vagy apja engedélye nélkül a gyermekét külföldre?
- Más autóját le lehet fotózni az engedélye nélkül?Feltenni internetre?
- Milyen engedélyek szükségesek ahhoz, hogy kecskesajtot árusítsak a piacon?
- Hogyan működik az utónév engedélyeztetése?