Hogyan működik az utónév engedélyeztetése? (tudásbázis)
Ezzel én is így vagyok.:)
De szerintem még sokak férfinévnek gondolnák...
Nekem is a Levente ugrott be először, és emiatt én is fiúnévre gondoltam volna. :) Egyébként tényleg szép név!
Sok sikert az engedélyeztetéshez! :)
gondolom előre meg kell adnom, hogy női vagy ffi névnek akarom :)
vagy ha levédetem, akkor mindegy? :D
bocs,közben ebédeltünk.
no,ennek az ingyen-nemingyen dolognak utánanézek...
amibe beleszerettem: Lente :D ősmagyar/ómagyar (?) női név... na nem mintha ez számítana, csak egyszerűen megfogott.
Én nem intézkednék ennyire elôre!
Lehet négy-öt év mulva már anyakönyvezhetô lesz a név,mire szülnél,így megspórolnád az egész mizériát!
Úgy tudom a lakhely szerinti anyakönyvvezetőnél kell kezdeni az ügyintézést. Ott kitöltesz egy formanyomtatványt, amit ők továbbítanak.
Az ügyintézési idő akár fél év is lehet, ettől függetlenül én megvárnám, amíg állapotos leszek.
Tudomásom szerint az anyakönyvi hivatalon keresztül, aki felterjeszti a kérést az akadémia (nyelvtudományi??) osztályára, ahol elbírálják, hogy a magyar nyelv szabályainak mennyire felel meg az utónév.
Van olyan lehetôség is, hogy a nevet levédetni, ha nem szeretnétek, hogy más is viselje a késôbbiekben.
Hogyan működik?
Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy akkor is lehet, ha még babás sem vagyok, csak mejd adott nevet szeretnék adni a gyerekemnek?
További ajánlott fórumok:
- Hozzá lehet szólni a naplókhoz, ha a napló tulajdonosa engedélyezi!
- Hogyan állítsam be a Facebook-on a cookie-k engedélyezését?
- Hogyan tudom engedélyeztetni a sütik-et (cookies)?
- Titkos naplót nyitottam és engedélyezés helyett az elutasítást kattintottam. Hogyan engedélyezzem?
- Hogyan lehet engedélyezni hogy mások hozzászóljnak a naplóbejegyzésemhez?
- Commodo tűzfal esetén hogyan lehet egy véletlenül blokkolt alkalmazást/fájlt újra engedélyezni?