Nyers fa bútor szag eltüntetésére tippek? (tudásbázis)
Először be kell ereszteni valami színtelen favédővel. és utána pácolni vagy kenni. Persze régen ezt egyben megoldotta a viasz, de egy egész szekrényre az manapság igen drága eljárás. (És a viasznak is van szaga.)
Kaphatóak gyakorlatilag szagmentes, és vízben oldódó anyagok, nevet ugye a reklám miatt nem írhatok, de a festékboltban tudják. Az alapozó színtelen, akár úgy is lehet hagyni, de jó alaposan telíteni kell vele a fát, több rétegben. Ez megakadályozza a későbbi rovar-kártételt, gombásodást, stb. Utána rá lehet menni páccal, ami a szín mellett szép selyemfényt is a a bútornak, ls megsúgom, hogy keverni is lehet a színeket. A mahagóni egy kevés dióval nagyon szép, érett színt ad...de lehet natúrt is kapni, mert az alapozó azért önmagában nem olyan szép.
Köszi szépen! :)
És addig a bútoroddal se csinálj semmit! Had szagolgassam majd meg! ;)
Csak az a baj a dologgal, hogy nem hiszem, hogy egyhamar kijutok...:(
Ja... igen
De ha jössz egyszer, szívesen megmutatom a várost!
Úgyse jártam még ott sose... Viszont egyszer szeretnék. Összekötném a kellemest a hasznossal. :)
De jó is lenne, ha csak úgy menne.. :)
Köszönöm!
Ma vettem ilyen méhviaszos bútorápoló krémet.
Volt még bútorápoló citrom-olaj is. Egyelőre megcsináltam egy kis részt a krémmel, holnap megszagulom milyen. Lehet jobb lett volna a citromos olaj. Ha más nem veszek azt is.
Ezt bogarásztam neked,de szerintem a babaolaj is megfelelő.
A natúr fabútorok ápolásához növényi olajokat, gyantát, viaszt, kovasavat, szilikátokat, facukrot, lignint, cellulózt tartalmazó természetes felületkezelő termékeket ajánlanak. Az olaj nem képez a lakkokra jellemző átjárhatatlan filmréteget; mélyen beszívódik az anyagba, impregnál, gátolja a nedvesség felszívódását. Az olaj jó alapozó, tartós, kopásálló bevonatot képez a viaszkezelés előtt.
Igen :(
Me elmegyek valami boltban megkérdezni van -e valami olaj vagy wax esetleg (amit a szobában is meg tudok csinálni).
Köszi szépen! Nincs rá esély, hogy elmúlik a szag?
Egy picike szobát bérlek, nem tudom megmozdítani, a szobában meg nem tudom festeni :(
Úúúú, de nagyon irigyellek most!
Imádom az új (fa) bútor illatát! Én mindig bosszankodom, amikor elmúlik az az illat..
Add nekem, nekem öröm lesz, Te pedig megszabadulsz a bosszúságtól! :)
Sziasztok,
vettem egy szekrényt, kezeletlen nyers fa. Persze ez csak utólag tudatosult bennem (azért volt olcsó...) A szobában nagyon érzik a fa illat, ami egy darabig jó és kellemes de egy idő után elég nyomasztó.
Tudtok valami praktikát, hogy lehet eltüntetni?
A festésen, lakkozáson kívül?
További ajánlott fórumok:
- Relax and Tone tapasztalatok a narancsbőr eltüntetésében?
- Ki milyen lehetőséget ismer a hegek eltüntetésére?
- Hajszálér eltüntetés lábról
- Tudsz valami jó megoldást a terhesség utáni terhességi csíkok eltüntetésére és a has feszességének visszaszerzésére?
- Ki milyen krémet használt a terheségi csíkok eltüntetésére? Vagy ez adottság kérdése, hogy kinél alakul ki? Lehet ellene tenni?
- Enyhe narancsbőr hosszú távú eltüntetésére tippek és tapasztalat