Nyaralás és otthon hagyott háziállatok (beszélgetés)
Nem, ő sem mozoghat az egész lakásban, a hálószobába és a nappaliba nem mehet be felügyelet nélkül, de már megszokta, nincs vele gond, és ő már idős cica, tényleg szinte egész nap alszik.
Nem szomorú, ő mindig is egyedül volt, így szokta meg
Nekünk 2 cicánk van(tesók).Sajnos nekünk nem megoldható hogy valaki vigyázzon rájuk,vagy etesse őket míg távol vagyunk.Ezért visszük magunkal őket cicahordozóba+felszerelés.Először nagyon féltünk hogy elcsavarognak,de visszajöttek mindig,idegen környezetben is.Persze ez csak belföldön érvényes,és olyan helyeken ahová lehet cicát vinni.Amúgy voltak már egyedül is 6 napig amikor megoldható volt az ellátásuk.Nem felejtettek el minket,sőt hiányoztunk nekik,kerestek nyiszákoltak utánunk.Ne aggódj!Egy ilyen kis állatkában nagyon sok szeretet és hűség van.Nyugodt szívvel nyaraljatok!
Szép nyarat,jó időtöltést!Üdv:Márti
Megértem a problemádat. Évekig úgy mentünk nyaralni, hogy a szomszédnak kulcsot adtunk, aki etette a cicceket, és este beengedte őket a házba.
Most már könnyebb. Van egy barátunk, aki ideköltözik, ha elutazunk. Így sokkal nyugodtabbak vagyunk.
Azt elhiszem sok 3-an jól rosszalkodnak együtt :)
Szerencsére az enyémet nem viseli meg annyira az egyedüllét, bár otthon az anyukáméval nagyon próbálkozik barátkozni(de lehet, hogy csak azért van, mert az enyém fiú, anyukámé lány).
Butaság! Évek után is emlékezik rád a cicád!
Az enyémet ellopták, és megszökött. Öt hét után jött haza. Soha nem láttam még olyan hálát, mind amikor végre hazatalált. Napokig a nyomunkba járt, csak úgy tudtunk elmenni itthonról, hogy odaadtuk neki a férjem fürdőköpenyét, hogy azon aludjon. Ott éérezte a gazdi illatát, és megnyugodott.
Szerintem, ha gyakran rájuk néznek nem lesz nagy baj. Én sokszor akár 8-9 órát nem vagyok itthon, de az enyém jól viseli és nem rosszalkodik. Persze, amikor hazaérek alig várja, hogy doromboljon.
Írtad, hogy reggel és este rájuk néznek, így nem aggódnék.
Mi is itthon szoktuk hagyni a cicánkat, bár szintén fájó szívvel...
de ez butaság h elfelejt, úgy fog örülni nektek mikor hazaértek mint még soha :) nem lesz vele semmi gond!
További ajánlott fórumok:
- Írd le, hogy milyen fajta és hány háziállatod van!
- Patkány, mint háziállat?
- Éljek úgy, ahogy nem szeretnék és üljek itthon, mert háziállatom van és egyedül maradtam velük?
- Milyen háziállatotok van?
- Milyen háziállatotok van?:-)
- Mivel töltitek a szabitokat? Van köztetek, aki nyaralás helyett inkább otthon a családdal pihen?