Normális egy 5 hónapos babánál a kb. 2 óránkénti alvás? (tudásbázis)
Bar ezt a hozzaszolasodat tobbedik olvasatra sem tudtam ertelmezni, azert itt egy 5 honapos babak alvasi szokasairol szolo leiras:
"Az 5 hónapos baba alvásigénye általában 8-10 óra éjszakánként, amelyet 3-4 rövidebb, nappali alvási időszakok egészítenek ki. Ezek azonban általában már nem haladják meg a 4-4,5 óra időtartamot összesen." (Forras: [link]
Csak zarojelben teszem hozza, hogy tekintsd magad szerencsesnek, hogy 10:30-tol alszik 6-ig, majd egy rovid eves utan 8-ig tovabb. Az enyem ejszaka 2-3x eszik, es gyakran szakitjak meg az alvasi periodust 1-2 oras ebrenletek az ejszaka kozepen. Tovabba hajnali 5 korul kipihenten felkel.
Nyugosebb siman lehet a fogzastol, ahogy mar korabban is irtak. Perzse ha nyugtalanit a dolog, beszelj a vedonovel - ha masert nem, legalabb megnyugtat :)
Azért jobb ha látja védőnő vagy orvos.
Természetes hogy aggódsz. Mióta gyerekeim vannak én is folyamatosan azt teszem.
El tudom képzelni, hogy csak egy átmeneti szakaszba jutott, hogy többet pihen. Esetleg beszélj a védőnővel vagy dokival.
Éjszaka nyugodtan alszik? Nem lehet, hogy sokat forgolódik és nem nyugodt az alvása? VAgy fogzik, vagy egy növekedési periódus.
További ajánlott fórumok:
- A komfort szoptatás jobb, vagy a 3 óránkénti?
- Anyatejes babánál meddig normális a rohamos hízás?
- Ha gyes alatt szülnék mi alapján számítanák a 2. babánál a tgyás-t és a gyed-et?
- 6 óránkénti evés
- Fogyás 2 óránkénti evéssel - menü egy napra
- Tudja valaki, hogy mennyi a normális vércukor érték egy 1 év körüli babánál?