Nők és katonaság (beszélgetés)
Ne úgy képzeld el, hogy állnak a határon, vagy folyamatosan a harckocsik mellett!:)
Nagyon sok női katona van orvosi, technikai területen, logisztikában. Szolgálnak békefenntartóként olyan országokban ahová rendelik őket.
Minimum érettségi, pszichikai és fizikai állóképesség, még akkor is,ha adminisztratív munkakörre pályázol.
Katonának is már középiskolás koruk óta tanulnak az emberek.
Nőket - szerintem -, szakmai előképzettség nélkül nem vesznek fel, vagy nem szívesen, még adminisztratív munkakörbe sem.
Orvos, jogász lennél, akkor minden bizonnyal eséllyel pályáznál.
A katonaként nem kapsz már kedvezményes nyugdíjat, esetleg a nők40-et tudod érvényesíteni. Lakást sem adnak már, csak élhetsz egy katonai szállón.
nem könnyű katonának lenni,
hidd el tudom,volt sok év,amikor 3-fiam volt katona,
az egyik 12-évig,
a másik 20-évig,
a harmadik még mindig az,
mért szeretnél katona lenni,?
Nem ítéllek el. Ismeretlenül nincs jogom hozzá, de maga a katonaság utáni vágy sem elítélendő. Csak egy kérdést tettem fel, miért szeretnél katona lenni?
Kamaszként engem is foglalkoztatott a téma, engem azért, mert szinte csak fiú barátaim voltak, nem szerettem a nyafogós lányokat és mindig más akartam lenni, mást akartam tenni mint a többség.
Megnéztem az adatlapodat, láttam van gyermeked.
Ha igazi katona szeretnél lenni, akár hónapokig is szolgálatban kell/het lenned távol a családtól. Megérné ez neked? Mi a célod ezzel, a hazádat, vagy magadat érzed veszélyeztetve? A katonaság nem játék, bár sokan annak gondolják, hogy hamarabb nyugdíjba mehetnek. Aztán amikor mondjuk a határra kell menniük sírnak, hogy nem ilyen lovat akartak, pedig nem is a háborúba küldték őket. Ha csupán katonaságnál alkalmazott szeretnél lenni, az meg tökmindegy hol vagy pl. adminisztrátor, könyvelő vagy bármi.
Olvass utána a neten.
Én régen nézegettem, azóta lehet, hogy változott.
Üdv!
Lenne egy egyszerű,de megosztó kérdésem.28 éves nőként előképzettség nélkül van lehetőségem arra,hogy katona legyek?Viccen kívül.Mi szükséges hozzá?Milyen lehetőségeim lennének?Vagy inkább felejtős?