Nők a seregben. (beszélgetés)
Ebben a fórumban végig azt a benyomást engeded sejtetni magadról, hogy te aztán még életedben nem is láttál katonát. Valóban homályos kissé a történet.
Akkor te tudod a román hadsregben ki szolgál a legrégebben?:-) :-)
Valóban igy volt Asszonyom!
Tetszik tudni én annakidején még a román hadseregben szolgáltam. Az ehhez képest amit itt mesélnek sokkal rosszabb volt. Amikor átjöttem ide sokáig nem találtam munkát ,mindig mindenki a munkanélküliségre fogta hogy nem tud felvenni.Ahova meg felvettek az sokszor maga volt a pokol. Sajnos még most sem rendezett a sorsom. Ha igaz hamarosan lesz magyar eladói bizonyitványom és talán azzal találok hosszabbtávú állást.
Az általad indított Munkanélküliség? fórumon egyébként azt állítottad magadról, hogy már voltál katona 3 évig ...?
Ott legszívesebben te magad állítanád vissza a sorkötelezettséget a nők számára, hogy tudják meg, mi az a szigor ?!
Nekem valami nem tiszta...
40 fokban a hosszúnadrág, bakkancs és husszúujjú, könyék fölé 4ujjnyival felhajtott ing sapkával nem volt kifejezetten kellemes.
igaz, azóta már van rovidujjú ing, meg póló is... de a többi köcölékkel együtt ez sem gyaloggalopp.
próbáltál már huzamosabb ideig egy helyben állni?
úgy, hogy a lábadat sem mozdíthatod, súlypontodat nem tudod ide-oda helyezni...
A katonaságot akarod összehasonlítani a gyerekkorod tornaóráival, az összeszerelői munkakörrel? Naív vagy. Én nem gondolom, hogy ezek ugyanabba a kategóriába tartoznak. Adott esetben lőni kell,- emberre is.
Ha sportolni szeretnél, menj fitneszterembe, ha egyenruhában akarsz futkosni - állj be a cserkészekhez.
Miért akarsz katona lenni? Mi az ami tetszik benne?
Jó, hogy valaki már észre veszi.
De lesz ez még rosszabb',csak fejlődjünk kicsit.
Emlészem még annak idején a tornaórákra,persze kifogtuka legrosszabb tornatanárnőt akinek mániája volt a futás. Az 45 perc mindig örökké valóságnak tünt. Viszont dolgoztam egy elektronikai cégnél ahol a termék védelme jelmondattal még szájmaszkot viselni is kötelező volt és hétvégén állva dolgoztuk a 12 órát is. Az nem volt annyira megterhelő!
De hát az egyenruha miért kellemetlen? Vagy tényleg igaz amit meséltek a fiuk hogy nyáron büntiből téliruhába hátizsákkal meg felszerelésekkel meneteltek.Miért mindenki az állástól fél? Nem rosszabb ha folyamatosan hajták az embert?
Nem lenne rossz?
A mai fiatalok nagyon-nagy hányada középiskola után megy főiskolára, egyetemre.
Gondold már el: egy 24-25-26 éves fiatal orvos kijön az egyetemről, berángatják X időre katonának, ahol,- azon túl, hogy esetleg egy középiskola utáni kölyök fog neki dirigálni (mivel ő van ott régebben, ő a rangidős) plusz elfelejti a tanultak nagyrészét, a nyelvet (nyelveket, amiért külön megküzdött) és még sorolhatnám...
Komolyan mondom, ebben az országban sokaknak visszafelé fejlődik a gondolkodása...
Amelyik fiatalt a szülei 20 éves korára nem tudják rendesen megnevelni, kétlem, hogy a sorkatonaság keretein belül menni fog. Valóban neveletlen a mai fiatalok zöme, de nem hiszem, hogy ez a megoldás.
Pontosan ki ez a fura társ? Miért pont a nőket szúrta ki magának? Hol olvastad ezt pontosan?
nem lehet így tanítani... a fegyelemmel kezdődik.. amikor a tűző napon egyenruhában 1 óra vigyázzállás... és ha a szakaszban -rossz esetben században- bárki megmozdul, vagy nem szabályosan áll (kart nem szorítja le, középső ujj nem nadrágvarráson van, stb), minden esetben +5 perc...
Ezt a "Fővárosi Nagycirkusznak" címezd. Nagy kupolás épület...
Az rendben,ha nem tudsz értelmesebb elfoglaltságot találni,:-) Az enyémet meg utaljátok vidsza,lécci...
Van valakinek kedve aki tapasztalt engem a katonai illemre tanitani? Lehetőleg úgy kelljen irnom ahogy ezt a sergben is tennék.
Amíg én is fizetek szja-t nem úgy mint külföldön, addig lényegében az én pézemen is "bohóckodom".
Zsóka 54 Úrhölgy Kiss honvéd szolgálatra jelentkezek! Jól irtam?
A 10. parancsolat úgy szól, hogy "Más tulajdonát ne kívánd!!
Nekem tetszik ez a katonásdi! Komolyan úgy aludtam el hogy ezen gondolkoztam. Ma reggeltől pedig ezeket az oldalakat bujom.
Ki ez a tag?
Hol írta? Miért utálja a nőket? Nem kell nekik?
Én egyébként simán lennék katona. A szüleim nem engedtek:(
Akkorr én nem vagyok inkább ember.
Majd december 21 után talán másként lesz e világ rendje.Reményeim szerint.
"Ne ölj!"10 parancsolat.
Van ismerősöm, ő egyetemet végzett, elnöki kitüntetést kapott a Parlamentben és később került ki Afganisztánba meghatározott időre. De ez egészen más kategória.
Magyarországon a nők számára biztosan nem teszik kötelezővé a katonai szolgálatot.Még a fiúk kb. 50%-a is jelenleg alkalmatlan a katonai szolgálatra.Külföldi hadseregekben nagyobb számban szolgálnak nők, aki alkalmas lett kitűnően ellátja feladatát. Az USA légierőnél is szolgálnak lányok kitűnően teljesítik még a missziós feladatokat is.De alapvetően a katonai szolgálatra,bevetésekre, háborús missziókban a férfiak sokkal alkalmasabbak.
amióta ember az ember, a békét csak háborúval lehet fenn tartani... hogy miért van ez így? mert ember az ember :/
nem tudom, jelenleg mi a feltétele a szerződéses katonalétnek...
a Bolyait sajnos porig rombolták, így a főiskola már nincs... vagy gondolom a Zrínyin belül működik vmi féle-fajta formában. nem tudom.
a hallgató hallgató volt. 1-2-3-4ed éves hallgató. rendfokozat nem volt ilyenformán, bár egyértelmű, hogy a felsőbb évesek feljebb valók voltak, illetve akár évfolyamon belül is megvoltak az előljárók (pl szakaszparancsnokok)
Kérek engedélyt meghunyászkodni.