Nők 40 nyugdíj számítás, hogyan? (beszélgetés)
Ez az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság oldala.
Ez a rész érdekes, ezért próbálkozom majd:
"Bejelentési adat hiányában a szakmunkástanuló, illetőleg a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlatának időtartama egyéb hitelt érdemlő bizonyíték, esetleg tanúbizonyítási eljárás lefolytatása alapján is elismerhető. A szakközépiskolai tanulók esetében, mivel ezen tanulói jogviszony nyugdíjjárulék fizetése hiányában nem eredményez nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati időt, az egyéb hitelt érdemlő bizonyítás során nem pusztán a munkavégzés tényét kell igazolni, hanem a munkavégzésre irányuló jogviszony - munkaviszony, megbízási jogviszony - létrejöttét, fennállását."
Már kaptam 2* is, de nem volt benne.
Márciusba személyesen akarom intézni, akkor viszem az igazolást amit a szakközép adott.
De nekem nem a 65 évhez (oda szolgálati idő) kell, hanem a 40 év-hez és ahhoz jogosultsági idő számít.
Hetente 2* volt gyakorlat, azt persze nem számítják, mert az oktatás része, de a nyári gyakorlatot beleszámítják, ha találnak adatot.
Ha nem találnak akkor" egyéb hitelt érdemlő bizonyíték, esetleg tanúbizonyítási eljárás lefolytatása alapján is elismerhető."
Mindenképp kérj szolgálati idő egyeztetést a nyugdíjintézettől.
Ott pontosan megmondják mikortól tudsz elmenni.
Később is kérheted, visszamenőleg 6 hónapra lehet.
Az a gyakorlati idő az oktatáshoz kapcsolódott, nem jelentett külön munkaviszonyt.
Nekem is volt, de, mint munkaviszony nem jelent meg.
Nem számolták bele a nők 40-be, és az egyéb jogviszonyba sem.
Ha figyelembe veszik a gyakorlati időt akkor idén november vége-dec.eleje elmehetek.
Ha nem, akkor 2022 febr.eleje.
Én 81- ben végeztem szakközépiskolában és arra is az vonatkozik mint a szakiskolára.
Nem tudom miért nem jelentettek le Bennünket.
Valaki mulasztott...de nem Én, csak Én szívok miatta!
Ez érdekes...pont a diákmunkát fogadták el...
A szakközepes gyakorlatot mivel indokolták??
Így van! Itt a "kanyar" benne...
De nehogy már Én tehessek róla, hogy a 70-80 as években nem foglalkoztak vele. Valaki adta a pénzt, valószínű a kórház mert ott töltöttem a gyakorlati időt a szünet alatt mikor más már nyaralt Én meg dolgoztam!
Elismerhető! Nem azt jelenti, hogy el is ismerik.
Mivel nagy valószínűséggel nem volt utána járulék fizetés, nem számítódik bele a munkaviszonyba.
Nekem is volt 3 hét, az igazolásban sehol nem jelenik meg.
Én mindent elkövetek, viszem az igazolást, ha kell a szakmai tanár és osztálytárs aláírását is!
Ez nekünk jár!
Nehogy már Én károsodjak, hogy annak idején nem jelentették a nyugd. felé!
Dr Farkas András nyugdíjguru ezt írja:
Bejelentési adat hiányában a szakmunkástanuló, illetőleg a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlatának időtartama egyéb hitelt érdemlő bizonyíték, esetleg tanúbizonyítási eljárás lefolytatása alapján is elismerhető.
Teljesen elkeserítesz:((
Te hogyan próbálkoztál?
Nekem összesen 9 hét volt összesen.
1. év után 2 hét, 2.év 3 hét,3. év 4 hét gyakorlat.
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Milyen nevet adnál egy számítástechnika boltnak?
- Nyugdíj számításnál, a 40 év munkaviszonyba beleszámolják a táppénzt vagy nem?
- Gyed számítása, hogyan?
- Tgyás, gyed számítás hogyan történne az alábbi esetben?
- Hogyan lehet megtanulni a standardizálást, ilyen-olyan átlagszámítást, érték és volumenindex számítást?