Névváltoztatási procedúra (beszélgetés)
Én is névváltozás előtt állok esküvő miatt. Úgy hallottam, hogy az okmányirodába kell menni, és ugyanúgy intézni az iratokat, mint amikor lejár a személyid, vagy a jogsid. Mindenért külön kell fizetni ha jól tudom.
Húzós lesz, ha tényleg külön kell perkálni minden iratért. Személyi, jogosítvány, forgalmi engedély. Talán ami ingyenes: Taj kártya, Adó kártya, Lakcím bejelentő.
Szia!
Igaz jó néhány éve volt már, mikor velem is megesett a név"változtatás".
Akkor egyszerűen bementem a váláskor kapott papírokkal (válási anyakönyvi kivonat) valamint a születési anyakönyvi kivonattal az Okmányirodába és ott elintéztek - sok-sok ezer forint ellében - mindent.
Új személyi, lakcím kártya, útlevél. Az adóazonosító jelet az APEH-nél lehet intézni, a TAJ kártyát pedig a TB-nél. A jogsit már nem tudom pontosan, mert akkor még a jardok intézték.
Érdemes az Okmányirodánál kezdeni, ha regisztráltál a www.magyarorszag.hu-ra akkor azon keresztűl tudsz már sok mindent intézni.
Viszont ha tanácsolhatom, ha elkezded akkor egy lendülettel csináld végig, mert a régi-új azonosítók csak kavarodást okozhatnak.
Ja és ha elkészültek, akkor lehet lejelenteni a változásokat: m.hely, bank, biztosító, stb.
Kitartást!
Sziasztok!
De jó is annak, aki az US-ban tanúvédelem alatt áll, s a kezébe nyomnak minden új papírt, mindent elintéztek helyette...
Elváltam, s engedélyt kaptam rá, hogy a lánykori nevemet használjam az XYné helyett.
Mi az eljárás ilyenkor? Hol kell kezdeni? Mi mennyibe kerül? Hol mindenhol kell bejelenteni a változtatást? Mi a helyes sorrend? Mennyi időbe kerül a régi-új személyiség visszanyerése?
További ajánlott fórumok:
- Te megünnepelnéd a névváltoztatásodat? :)
- Válás után névváltoztatás. Hogyan?
- Ha névváltozás miatt cserélem a személyi igazolványom és nem férek bele a 8 napos határidőbe akkor mi van? Mi a következménye?
- A személyi igazolvány újítása, névváltozás miatt pénzbe kerül?
- Szeptemberben lesz az 1. válási tárgyalásom. Csak a válás után intézhetjük a névváltozását a fiamnak, de hogyan?
- Mi alapján engedélyezik a névváltoztatást?