Névadás (beszélgetős fórum)
Engem mindig is érdekelt a nevek jelentése,de nem azért tetszik pl. a Zsófia, mert bölcsességet jelent, hanem mert szép a hangzása, van múltja(pl. Szent Zsófia történte) és lehet becézni is.
Egyenlőre az alábbiakban állapotunk meg a párommal (a fenti kritériumoknak is megfelelnek):
Gábor - Isten embere
Ágota - jó, szerencsés, boldog
Wok!
Ez jó sztori! Van ilyen név?! :O
ha még esetleg van itt valaki :)..
Mi elkezdtük anno nézni a neten a neveket, akkor még nem tudtuk, hogy fiunk vagy lányunk lesz... kb az a betűnél el is fáradtunk :) szóval mondtuk erre még visszatérünk.. nekem egyébként egy lány név volt a fejembe az Emma,ami nagyon tetszett, de Párom nem igazán dobott hátast tőle.. Mikor megtudtuk, hgoy kislányunk lesz, újra elkedztünk nézni a neveket... Addigra már volt a fejünkbe egy Kata, vagy egy Isabella... szóval néztünk a neveket, és egyszer csak eljutottunk a Mannáig.. itt felkiálltott, hogy milyen gyönyörű név.. egy ideig még vaciáláltunk, hogy Kata lesz, vagy Isabella Manna, aztán már mindenki csak Mannázta, így végül az lett, eddig nem bántam meg :), és remélem szeretni fogja..
Vicces volt, mikor mentünk a keresztelős megbeszélésre, mondtaa Pap, hogy milyen név ez, még nem is hallotta névnek. erre mi Párommal, Ő a mi égi eldásunk :), erre mosolygott, bólogatott, és mondta is, hgoy igen, milyen igaz, ezzel nem is tudna vitatkozni :)
A fiamra 3 különböző orvos mondta a 32. hétig, hogy tuti, 10000%. hogy lány!!!! :D
A lányomnál meg tudtam, hogy lány lesz. Éreztem. A doki mindig azt mondta, "nem látok fiúra utaló jeleket"... :P
Wau, Imre nevet adni a XXI. században... Nagy merészség... :) Épp ezért tök jó! :)
Gratula a babához! 18 hetesen már kiderül a neme??? :O
Ó... :( Szorri...
Az én anyósom amúgy profi ebben! Van 6 gyereke, ebből egynek 3, kettőnek 2, egynek pedig 1 gyereke, és 3-nak házastársa van és van egy pár násza, nászasszonya... - és valahogy mégis ő az első, aki felhív reggel 7-kor, hogy boldog névnapot, szülinapot! Mondtam is a férjemnek, hogy mindegy, ha elfelejtjük, Anyu úgyis szólt volna.... :) Ja, és nem csak szól, de a gyerekeknek, fiatalabbaknak, lányoknak azért csokika is lapul a szekrény alján... :) Imádom őt!!! (nem csak ezért...)
Képzeljétek, ma véletlenül kiderült, hogy holnap lesz a kislányom névnapja... :O :D Ott röhögtünk a férjemmel, hogy mekkora bénák vagyunk... :S
Vannak amerikai ismerőseim, ki voltak akadva a névnaptól, vagy hatszor el kellett magyarázni nekik, mi az és minek az...
Ti mennyire ünneplitek a névnapokat?
Az én fiam Ádám Dénes!Az Ádám nagyon tetszett és a Dénest az apja után kapta.Ha lány lett volna akkor Bernadett Magdolna lett volna,mert az anyukám Magdolna volt.
Számomra az a fontos hogy hogyan cseng a név lehet az régi is ha szép.
Hát otthon Katalinnak hívják az illetőt, munkahelyen, stb Erzsébet.
Sőt, már az unokák is Erzsi mamának szólítják.
Sőt a Zsófia pár éve már 3. is volt, talán ha az elmúlt 10 évet nézzük most van a legrosszabb helyen!
Az Anita és az Andrea is szép név nem is értem miért van ennyire hátul?! Amúgy Anita a sógornőm, így az nálunk kiesett.
Az egyik kedvenc nevem az Anita, olyan szép.
Gabriella listán lenne, ha leányzónk lenne. Apának a Gábor is tetszik nagyon.
most néztem, hoyg a zsófia tényleg viszonylag gyakori, a 8.helyen áll az újszülött listán...nem is gondoltam volna, azt hittem ritkább
az ágota viszont nincs benne az első 100-ban! nekem amúgy tetszik!
de hogy megváltozott a névadási "ízlés", az én korosztályomban rengeteg az Andrea, Anita, most nézem az andrea a 94.helyen , az anita a 100.helyen áll!! :))))
A Gábor az tök jó! :) Nekem is tetszik! És 2. névként a nagyik neve?
Szerintem egyik gyerek se szereti a saját nevét, nekem ez a tapasztalatom... :S Ha neked tetszik, akkor add azt.
Nekem most pont aktuális a téma, mert 2 hónapos kismami vagyok!
A saját nevünket nem akarjük adni, sőt a nagyszülőkét sem, nem is járna jól velük a gyerek pl. Lajos, Anna
Természetesen olyan nevet választunk, ami mindkettőnknek tetszik, illetve megy a vezteéknévhez is!
A fiúnevet a párom választotta a kedvenc nagypapáról, aki már nincs közöttünk, így ő Gábor lesz.
A lánynév az én feladatom és bevallom elég tanácstalan vagyok, mert a Zsófia tetszik kb. 6 éve, de azzal mostanában Dunát lehetne rekeszteni:( A másik ami tetszik viszont nagyon ritka: Ágota. Félek egy kicsit, hogy nem fogja szeretni.
Persze, ha nagyon egyszerűen megakarnám oldani az ügyet a Gabriellát választám, csak az kissé hosszú a vezetéknévhez:)