Németországi munkavállalás (beszélgetés)
4. fodorandi83
2014. márc. 11. 08:45
oké még egy kérdés ha kint megvannak az adószám tb is ott fizetsz akkor itthon kell szólni a tbnek hogy ide ne kelljen fizetni és később ebből legyen büntetés?
3. encifinci
2014. febr. 3. 11:07
Itthon kel unios TB kártyát csináltatni,kinn kell a munkához lakcím, csinál német tb kártyát,kinn kapsz egy personal number számot amire ott tudod intézni a szükséges papírokat.
2. k_nm
2014. febr. 3. 10:05
Ez nekem tok uj...en itt elek, dolgozok, a fizetesi papiromon kivul en nem kapok mast a munkamert...ok, a munkavallalasi engedelyemet kaptam ezelott ot evvel, akkor meg kellett, de azota, hogy mit irsz?! Sose hallottam meg! Persze az nem azt jelenti, hogy nincs!
1. fodorandi83
2014. febr. 3. 09:24
Sziasztok olyan kéréséem lenne,aki jártas benne írja le milyen papír illetve kártya stb.-t kell kapnia aki munkát vállat egy Német cégnél,illetve valaki halott valamilyen chokobau kártyáról amit a munkavállalók kapnak Németországban?
További ajánlott fórumok:
- Magyarok Németországban
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Ki tudja, hogy mennyi időn belül kap valaki Németországba munkavállalási engedélyt, ha a munkáltató intézi és adja le a papírokat kint?