Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Köszönöm,ezt tudom.
Igazából azt nem tudom hogy mikor hoznak döntést a németek.
A félelmem pedig hogy a gyerekek apja ne hogy a saját számlájára kérje,mert akkor abból nem látunk semmit.
Attól függ, hogy mi a családi pótlék azonositószámod utolsó számjegye. Itt találod meg mindegyiket, lebontva a számokra, és hónapokra.
Az a baj nekem nincs is nagyon német nyelvű ismerősöm aki megtudna írni egy hivatalos emailt.
Fordítóval nem tudom mennyire sikerül.
De lehet kérek valakitől segítséget,mert így nagyon rossz hogy nem tudok semmit.
Nekem mindkettő gyermekem autista.
Tudom milyen sokat jelent az a kiesett pénz.
Átérzem a helyzeted.
Akkor hiába írok nekik emailt ezek szerint.
Szia!
Én még nem sajnos 😞
Én is ebben a helyzetben vagyok
Bár én még levelet nem kaptam
De telefonon beszéltem a MÁKkal és mondták hogy csak a németet kapom majd a magyar nem jár már
Azért bízom a karácsonyi csodában
Kívánom neked is mihamarabb megérkezzen
Szia!
Azóta kaptál már utalást a német csp ról?
Hát én már nem tudom,hogy meddig húzzák még!
Mikortól van a 6 hónap a kérvény beadásától vagy az utolsó pótlás beadásától!?
Válaszolni sem emailre sem levélre nem válaszolnak.
Sziasztok!
Mi Február 12.én adtuk be kb 3 hónapja kérték a kinti lakcím pótlást pedig beadtuk már egyszer.
Augusztus 31.vel megszüntették a magyar családot azóta sehonnan semmit nem kaptunk.
Kintről sem jött októberben sem családi most sem jön szerintem mert még nem kaptunk kintről határozatot azóta sem.
Nem tudom meddig tart 9 hónapja várjuk.
Szia!
Sajnos jogosan követeli vissza,mivel már nagyon rég elvette a német állam azoktól,akik kiküldetésben dolgoznak kint.Tudom,mert tőlünk is elvették.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból