Németnyelvtanulás nulla szintről, egyedül. De hogyan? (beszélgetés)
Szerintem ez az oldal az alapok elsajátításában tud segíteni. Én középfokú nyelvvizsgához keresetem, de oda nem elég... :)
De amúgy azt írják, h munkához szokott működni azt írják.
Remélem, segít majd! :)
Nehezen, de segíteni fog a nyelvi környezet. Vedd meg a Pons nyelvtanuló készletet. Könyv + CD, anyanyelvi hanganyaggal.
Aztán nézegesd a nemetoktato.hu oldalt és keress online nyelvtanulós oldalakat. Nézd a tv-t, hallgasd a rádiót, nem baj ha nem érted, egyre többet fogsz megérteni, ha mellette tanulod is, egyszerűen be fog kúszni a fejedbe, nyugi :)
Mellett minél többet járj emberek közé, lehetetlen, hogy ott nem fogod megtanulni, ha nem gubózol be és tényleg tanulsz is.
Tanár nélkül sehogy.
Az elejeén mindenképpen kell tanár
Sziasztok!
Sosem tanultam németet. Jelenleg német nyelvterületen dolgozom, de magyar kollégával. Pár dolog ragadt már rám, de fél év alatt elenyásző. Próbáltam szavakat tanulni, de semmit sem használok belőlük. Nézegetem a német csatornákat, de azt mondták, úgy nem fogok megtanulni németül. Minél előbb el szeretném sajátítani a nyelvet, hogy elfogadjanak itt kint, de ötletem sincs, hogy hogyan állhatnék neki :(
További ajánlott fórumok:
- Sok súlyfelesleggel küzdők...Nem vagyunk egyedül!!!
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Német nyelv tanulása nulláról, egyedül - miből? Jó könyvet, linket ki tud?
- Németül szeretnék tanulni, abszolút nulla szintről. Tud valaki profi nyelviskolát ajánlani, ami németre specializálódott?
- Külföldi munkalehetőség- csekély németnyelv-tudás. Van esélyem?
- Milyen kezdő németnyelvkönyvet ajánlotok?