Külföldi munkalehetőség- csekély németnyelv-tudás. Van esélyem? (beszélgetés)
Szia!
Én 2,5 hete kezdtem el tanulni a németet a nulláról. Soha nem tanultam a nyelvet. Párszáz szó már megy és a nyelvtanja sem nehéz, csak megfelelő könyv kell hozzá. Én találtam egy olyan könyvet, hogy Tanulj gyorsan, könnyen németül! (azt hiszem ez a pontos címe) Ebben elmagyarázzák magyarul a nyelvtani részt nagyon érthetően és német példamondatok is vannak benne magyarra is lefordítva.
Én elég gyorsan haladok vele.
Tudom ajánlani neked is, árban sem kerül sokba. Mellé pedig nem árt egy német társalgási kézikönyv. Nagyon sokat tud segíteni akkor is, ha már kint vagy Németországban.
Én is egy barátommal most készülök majd kimenni Németországba dolgozni, habár nekünk még állásajánlatot senki nem kínált fel :D
A motiváció nagyo sokat segít a tanulásban. :)
Hajrá, és remélem össze fog jönni, amit szeretnél. Sok sikert :)
Trixi
Szerintem!
Ha a szavakkal nincs gondod és a megértéssel sem, akkor a nyelvtan szerintem másodlagos. Nekem van egy olyan könyvem, ami nagyon régi, de biztos lehet még kapni, amiben kifejezések és kész mondatok vannak. A címét majd megnézem ha érdekel. Szerintem ez sokat segítene. Biztos van a neten is olyan oldal, ahol leírják a nyelvtan. Most neked a jelenidőre van szükséged, az nem túl nehéz. Ha valamennyire tudsz, akkor hamar rád ragad majd kint a tudás.
Menj, itt semmi lehetőség.
Ha fix az állás, iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, sokat fog segíteni.
DE tényleg, napi szinten muszáj vele foglalkozni+az órákon aktívan hozzászólni.
Sikerül!
Szerintem igen,minden akaraterő kérdése.
Nekem lenne időm tanulni,csak épp lusta vagyok,pedig szeretnék megtanulni,csak nem bírom elkezdeni.
Ugyh neked hajrá,motivál h több pénz fogsz keresni,mint itthon.
További ajánlott fórumok:
- Ausztriai munkalehetőségek, tapasztalatok!
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Kis faluban miből élnek az emberek? Ahol nincs közelben nagyváros, munkalehetőség?
- Ha más munkalehetőséged nem adódna, elmennél takarítani?
- Párommal külföldi munkalehetőséget keresek, tudtok segíteni?
- Külföldi munkalehetőség diákoknak