Német gazdasági nyelvvizsga anyagok (beszélgetés)
Ezt most tudom, amióta fordítok.
Ja, szavam ne felejtsem: ősztől a TGSZ-re jelentkezem, azaz társadalmi-gazdasági szakfordítóira. Mert az elérhető, a többihez szakmai képzettség kell.
Ott egye a fene, most épp egy enyhébb jogi szöveg és egy gépjármű-szöveg van nálam. Múlt héten volt nyílászáró, azelőtt kereskedelmi. Zárójelentés régebben volt sok.
Utálni fogom egy éven át, de meg kell csinálnom.
Én külkerül tudtam már, mikor odamentem, nem is nagyon tanultam ott újat...
Nos tényleg nem sok értelme van az ilyen vizsgáknak.
Eleve mit jelent az, hogy gazdasági nyelv? A gazdaságnak rengeteg ága van, mindegyikhez más szókincs kell.
Nem jobb, ha magad dolgozod ki a témákat? Azt tudod aztán ellenőrizni.
Van német nyelvhelyességi szövegellenőrző oldal is. A szakmai oldalára meg már csak van szószedet a tankönyvekben.
Köszönöm, ezt a két oldalt ismerem, de sajnos nagyon kevés használható dolog van rajra. A Nyelvoktatókban talán 2 db 1 oldalas vázlat van ami nekem jó, a másik linken meg csak 16 oldalas részlet van. Nincs fent az egész könyv.
A neten keresgéltem, de inkább olyan célzott anyagokra lenne szükségem amiből mások felkészültek és vizsgáztak.
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Német gazdasági nyelvvizsgához keresek anyagokat. Főként szóbeli témák kidolgozásait. Van esetleg valakinek? Cserébe én is küldöm ami nekem van. (Angol szóbeli anyag rengeteg van a neten, de sajnos németből nincs.)
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Kérlek, aki volt már BME-s gazdasági középfokú nyelvvizsgán, írjon már néhány dolgot róla. Főleg a szóbeli érdekelne, hogy milyen volt.
- Francia gazdasági nyelvvizsgáról tudtok valamit mondani?
- Angol középfokú gazdasági nyelvvizsga - Szövegalkotási feladat (Esszé írás)
- Mik a tapasztalatok a Corvinus angol középfokú gazdasági nyelvvizsgáról?
- Melyik a legkönnyebb gazdasági, üzleti nyelvvizsga?
- Írásbeli német gazdasági nyelvvizsgához anyagok