Nem vették fel a gyereket a kiszemelt alapítványi suliba 😕... (beszélgetés)
Mindenütt vannak súlyosabb arcok, viselkedészavarosak és elkényeztetett kölkök de az azért túlzás, hogy lakóhelytől függetlenül az összes a mi iskolánkban landol... Miközben megy az álszent duma, hogy "ha a körzethez tartozik, fel kell venni" A "körzet" fogalmába a település másik széle is beletartozik, naná.
A tetvek (mármint a fejen létezők) időről időre megjelennek, kereskedelemről (még) nem tudok de vannak bőven olyan szülők, akiknek a gyerekeivel inkább nem járatnám együtt az enyémet...
Mindeközben a társaira veszélyes, szerintem valamilyen pszichés gonddal is küzdő "kistesót" mosolyogva felveszi az alapítványi iskola, ahol, idézem "Nincs kapacitás az SNI-s vagy viselkedésproblémás gyerekek fejlesztésére" Na, EZ ami igazán undorító...
Tudom milyen ez. A mi körzetesünkben a tetveket árulják egymás közt a “gyerekek”, ott sem a tanárokkal van baj, hanem azzal, hogy nem tudnak tanítani, ha összeverődik egy osztályba pár súlyosabb arc.
Ez a testvér dolog a mi választott sulinkban is megvan. Szempontok:
1. Testvér oda jár
2. Szülő az iskola fenntartó dolgozója, ha mindkettő, mégjobb
3. Szülő oda járt régen
És ez nyíltan felvállalva megy. Megkönnyezte az igazgató, hogy egy család a 4. gyereket iratja oda, naná, hogy felveszik, mert ez micsoda bizalom és megtisztelő a család részéről.
Egykém van és nem is lesz tesója. Értem a problémát, hidd el.
Másik körzetes suli nem jöhet szóba, ahol még nem zajlott le a felvételi? Olyanra gondolok, ami nem a ti körzetetek.
Több helyre kellett volna próbálkozni. Már késő, tudom.
Mi is a lehetetlent próbáltuk meg, szerencsére bekerült a gyerek. Ha nem jött volna össze, most más körzetest céloznék be, mint azt a “szemétlerakót” ahova tartozunk. Voltam több szülői napon. Körzeten kívülről is felvesznek gyerekeket, mondták, hogy nyugodtan adjam be a jelentkezést. Keress ilyet, beszélj gyorsan velük!
Az eredetibe meg telózz vissza, hogy tartsanak várólistán.
További ajánlott fórumok:
- Bölcső alapítvány? Tapasztalatok?
- Hogyan bolondítsuk magunkba a kiszemeltünket?Tippek?Taktikák?
- Igazságtalan, felháborító és elkeserítő egyszerre - megszűnik a Peter Cerny Alapítvány
- Már megint kaptam egy számomra ismeretlen alapítványtól csekket+névreszóló matricákat, hogy fizessek nekik. Ha nem fizetek, megbüntethetnek?
- Mit tegyek, ha rosszul csókol a kiszemeltem?
- Mennyi vártatok, mire felvették a gyereket bölcsődébe?