Nem undorító az, amivé sokak számára a halottak napja lett? (beszélgetés)
"Nem undorító az, amivé sokak számára a halottak napja lett?"
Nem undorító az, amivé rokonaim számára a halottak napja lett?
Azt hiszem ez a cím találóbb lett volna és nem kellene általánosítani.
Én is nézelődök a temetőben. Nézegetem a feliratokat és meglep, hogy mennyi fiatal halott van. És az is, hogy az 1800-as években temetett halottak sírja is gondozott és sajnálom, hogy a szüleim mellett fekvő, anyukámmal egyszerre elhunyt, egyidős nő sírja gazos és gondozatlan, és arra gondolok, hogy meghalt az anyukája és nincs aki rendbe tartsa a sírját. Erre a sírra is szoktunk tenni 1 mécsest. Ő is 40 éves volt mint anyukám, amikor meghalt és egy napon temették őket.
Igen, vannak olyan emberek, akikről írtál, de nem mindenki...
magasról lesz@rom azt, aki rongyrázásra használja a halottak napját/karácsonyt és sorolhatnám. komolyan. azt is utálom, hogy valamit azért "kell" csinálni, vagy "nem szabad" csinálni, mert "mitszólnak"
mondjuk a virágokat én is megnézem bárhol bármikor, egyszerűen mert szeretem:) és az is tetszik, hogy ilyenkor estefelé világít a sok mécses, mert egyszerűen szép.
a többit nem engedem az ingerküszöbömön átbukni.
Ez sajnos " országos " ! - ilyenek minden faluban , mert ott mindenki ismer mindenkit !!
Ma azon akadtam ki Debrecenben , hogy minden autót beengednek , dudálnak egymásra , beállnak a sírok tövébe , éppen csak el nem ütik a gyalogosokat - egy undorító tömegnyomor lett a csendes temetőböl !!!! - szó szerint meghalt az emberség !Csak a pénz kell , mert 320.-Ft a belépő , ezért mindent szabad !!
Igazad van!
Hányni tudnék az ilyenektől én is!
Tudod,itt az egyik karácsonyi topikban olvastam hasonlót, hogy "a szomszéd felrakta 2hete az égősort a házra, be is kapcsolta, na szóltam is a férjemnek rakjuk már mi is fel" blőeeeeeeee
Miért? Kit érdekel, kinek milyen van?!
Az a lényeg a sajátunk legyen rendben, és kész!
Szia !
És az milyen, hogy már a temetőkapuban is vásári cukrokat, nyalókákat árulnak?
Én ilyennel még nem találkoztam eddig, le is dobtam a láncot délelőtt.....
Anyám és a barátom rokonai is ilyenek: akárhányszor temetőbe megyünk, ahogy végmegyünk a sírok mellett, folyamatosan azt nézegetik, kinek milyen a sírja, kinek van a sírján szebb virág, szebb mécses, szebb koszorú. A falubeli öreglányok folyamatosan másról sem beszélnek, mint kinek milyen a sírja és egyenesen leszólják azt, akinek az apja/anyja, akárkije sírján egy kis fű nőtt vagy kissé elhanyagolt, akinek pedig szép a sírja, azt dicsérgetik és ők is olyat csinálnak a hozzátartozóiknak. Nem gondolják, hogy tök mindegy, hogy néz ki a sír, lehet, hogy aki bár elhanyagolja a szülei sírját, többet gondol rájuk és jobban szerette őket, mint akinek gyönyörű a szülei sírja? Miért kell még halottak napjakor is azzal foglalkozni, hogy kinek hány és milyen koszorú van a sírján? A legszánalmasabb az, hogy a legtöbb olyan, aki annyira a sírokkal foglalkozik, igazából egy undorító szipirtyó, aki csak szemétkedett a férjével, mielőtt meghalt, volt, aki a temetésen is egy könnycseppet nem ejtett (nem egy ilyet ismerek).
A párom nemrég ért haza a nagymamájával és ez ihlette a kérdést. Ő is felháborodottan mesélte, a mamája mennyire csak mások sírjával foglalkozik, na meg azzal, hogy mások lássák, ő milyen szép koszorút vitt a sírra. Semmi más nem érdekli.
Hogy alakult ez ki és tényleg ennyire elterjedt, ahogy én látom, hogy mindenki csak a sír kinézetével foglalkozik, nem a benne nyugvó halottakkal?
További ajánlott fórumok:
- A kövér szó nem egyenlő az undorítóval
- Régen miért fényképezték a halottakat?
- Mit tegyek?Kinek szólhatnék, nagyon undorító dolog
- Tudja valaki hogy zajlik egy valódi szeánsz ahol halottakat idéznek meg?
- Nem szeretem a halottak napját, mert 80% a szokás miatt...
- Szép lassan közeledik halottak-mindenszentek napja bennetek milyen érzéseket ébreszt ez a nap?