Nem tudom, hogy mit vegyek fel a keresztelőre. Nem vagyok... (beszélgetős fórum)
Nem tudom, milyen szereped lesz a keresztelőn, ( pl anya keresztanya vagy meghivott családtag azaz néző ), leirom, hogy fiam keresztelőjén milyen ruhában voltunk, a keresztanya ill.én. Mi középen álltunk az oltár előtt, 1992. augusztusában történt, a divattal csak olyan szinten foglalkoztunk, hogy csinosak legyünk, az a korosztály voltunk, mint Te most. A keresztanya is 24 éves volt, elegáns világoskék bluzban, fehér rakott szoknyában. A gyülekezet tagjai találgatták, hogy ki ez a csinos nő, mert másvallású mint mi. Én fekete bőrszoknyában voltam, előtte vettem Isztambulban, a kosztümfelsőt azt hiszem levetettem, mert melegem volt, hozzá egy fehér - aranymintás blúzzal. A fényképek tanusága szerint mindkettőnké jó választás volt. A fiam 1,5 éves volt, ő fehér ruhában volt.
Bármilyen ruhát is választasz, arra figyelj, hogy a kereszt előre.
Még jó, hogy nem ilyen krisnás, hittérítős, medencés keresztelő lesz, mert oda nem tudom mit vennék fel. 😂
Mégcsak 6 éve volt az érettségim, tehát nem "nőttem" ki semmit sem.🙂 A teljes szett jó rám, a múlt héten próbáltam fel itthon kíváncsiságból.
Igen, szoknyás, tehát harisnyát mindenképpen veszek fel hozzá. A blúzunk nem sima, hanem ilyen fodros volt elöl. Nálunk az osztályban mindenki szerette. Igaz, hosszú újju volt, de nem okozott gondot a gombolása. 🙂
Nem szeretném túlgondolni az egészet, tehát megfogadom, és köszönöm a tanácsokat. 🙂
Teljesen jó lesz az érettségi kosztüm, az a lényeg, hogy minden tiszta és rendezett legyen rajtad, a cipő, a frizurád, sminked is, ha szoknyás a kosztüm, akkor szép legyen a harisnyád. Esetleg egy szép sállal fel tudod dobni, a kosztümfelsőt vagy akár a kabátot is.
Egy keresztelő nem divatbemutató, valószínű másokon sem koktélruha vagy estélyi lesz:-)
És örülj, hogy legalább kihasználod az érettségi kosztümöd, nemcsak egyszer volt rajtad az életben:-)
Nekem nem is volt ilyenem...A ballagás meg az érettségi egyenblúzban volt, hatosztályos gimibe jártam, hat éves volt az egyenblúz, úgyhogy csodásan állt rajtunk:-) A bankettra meg mindenki varratott saját magának, saját ízlés szerint ruhát.
Semmivel nincs, nem gondoltam másra.
Persze, jó rám. Ezzel nincs baj.
Paprika biztosan volt benne.:)) Nem irigyelltem a tisztítót utána.
Egy esküvőn történt, amikor a pörköltszaft rácsöppent, ráadásul a pincér megkoronázta, egy kis tortával, amikor megbotlott... 😂😂😂
Ha pörkölt volt valódi kalocsai őrölt paprikával, sokáig nem kellett gondolkodnod azon, hogy mit is főzzél. :))
Háát, itt nem olyan keresztelő lesz. Legalábbis remélem.
Sajnos volt már, hogy "sikerült" olyan leennem... Igazán rusztikusan néztem ki utána! 😂
Felvetették vele a keresztet a vállára...Az övéi...
Miért, hogy járt Jézus? 😝
Az jó, mert a szertartás akár templomi, akár polgári, ünnepélyes, a fehér blúz tökéletes.
Majd arra kell vigyázni, hogy az étlapot ne vidd rajta haza! :))
Egyetlen nagyon fontos dologra figyelj,nehogy a keresztet vedd fel,mert úgy jársz,mint Jézus.
Mivel csak ez az egy elegáns ruhám van, így nincs miből nagyon válogatnom. Marad ez...
Nem kell divatbemutatóra öltözni, csak egy rendes öltözék és kész. Szoknya/blúz, nadrág/blúz vagy egy tisztességes ruha, csak ne légy szakadt.
Igen, sejtem, hogy nem lesz túlfűtve a templom. Utána rokonokhoz megyünk ebédre(összekötjük a látogatást,a keresztelővel), aztán majd este indulunk haza.
Fehér alkalmi blúzzal viselném.
A templomban szinte biztos, hogy kabátban lesztek, mert hideg lesz. Ha utána ebéd vagy valamilyen családi összejövetel lesz, oda nem illik a kosztüm. De tégy úgy, ahogy jól érzed magad, csak ez a fontos 🙃
A szertartásra tökéletes a kosztüm, akárhol is lesz, nem lesz túlfűtve. Valami csinos blúzt hozzá, és kész. Lakásban pedig a felsőt úgyis leveszed.
Nincs semmi gond a kosztümmel, teljesen jó lesz oda.
Csak mivel nagyon fázós vagyok, gondoltam a kosztümöt. 🙂
Mivel családi összejövetel, bármit amiben jól érzed magad, csak tiszta legyen.
Nem kell kosztüm, vedd fel a szoknyáját/nadrágját és egy csinos blúzt. Szolid smink, egy árnyalatnyi parfüm és jó leszel, nyugi!
További ajánlott fórumok: