Nem tudom hogy is fogjak hozzá.... (beszélgetős fórum)
:) köszönöm a tanácsokat! Hááát igen...én is tudom,hogy nem kívánhatok mindent egyszerre...csak olyan nehéz kivárni míg eljutok egyről a kettőre...tudom hogy minden új dolgot meg kell erősítenem magamban, és nem szabad mindent egyszerre kívánni :)
Mióta indítottam a fórumot egész nap arra figyelek, hogy ha úgy érzem hogy beállt a kínos csend akkor kérdezzek valamit...ne csak üldögéljek, hanem tényleg érdeklődjek...legyek nyitott mindenki felé nyitott, és máris máshogy állnak hozzám az emberek :) csak ez néha még nehéz nekem, mert régen tényleg teljesen máshogy éltem....
Ne aggódj, ha eddig merőben más életet éltél, nem fog minden egy csettintésre megváltozni, tapasztalni kell a társasági életet is.
Figyeld kicsit jobban, hogy ezekben a sziutációkban hogyan beszélgetnek a többiek, idővel te is belejössz.
Csak szép lassan, ügyesen.
:)
kérdezni biztosan tudsz...
ha ezt sem,gondold át otthon,h mire vagy kíváncsi a másik emberből,illetve hogy általában mik érdekelnek.Ha jókat kérdezel,valószínű a másikból ömleni fog a szó,és te is tudsz kapcsolódni..ha csak röviden válaszol sok kérdésedre,akkor..beszélgess mással,aki vevő rád:)
Miért gondolod, hogy ha esetleg pár pillanatig csendben ültök:
1) nem jó
2) csakis a te hibád
A másik is dumálhat, hogy megtörje a csendet, ha ennyire zavarja, másrészt, ha nem teszi mégsem, akkor ő is visszahúzódó, úgy értem, ne téged hibáztasson egyedül, hogy nem megy előrébb a beszélgetés:) Nem az a feladatod, hogy szórakoztasd, hanem ha együtt vagytok, akár beszélgetés nélkül is lehettek, szóval nem értem, pl engem nem zavar, ha nem csivitelünk egyfolytában, de lehet, hogy mert öreg vagyok?:)
Másik, hogy nem mindig, nem mindenki mond olyat ami érdekli a másikat, szóval nem lehetsz majd benne soha 100%-ig biztos, ez ne blokkoljon le ennyire:D
"...szóval most örülök hogy ilyen szabad vagyok..és el se tudom képzelni hogy valaki mellé odakössem magam...most legalább is nem..."
Szerintem ez nem igaz.
Szerintem pont az ellentétje, max.tanultál az eddigi eseményeidből.
Készen állsz egy kapcsolatra, csak nem akarsz pofira esni, mert nagyon sebezhető vagy.
Többek között ezért is óvtalak,hogy éld meg ezt az időszakot, mert csak igy tudsz erősődni.
Ez még nem zárja azt ki. hogy zsarnokok a szülők és neked az átlagnál érzékenyebb a lelki világod-többek között ezért is van egy kis belső intim szférád.:)
Ugyanis ez a "nem beszélünk akkor amikor úgy látszik, hogy a másik nem tud rád kellő figyelmet fordítani"azokra az emberekre jellemző akik igy tesznek minte.ezek az emberek nem viselik el, ha birtokolni akarják őket.
:) nem, egyeltalán nem....engem eléggé vallásosan neveltek, és mindig mindenért szólnom kellett hogy hova megyek, kivel megyek, mit fogok csinálni, és egyidő után meguntam hogy ha elmegyek itthonról akkor fel kell hívnom őket hogy megérkeztem egy bizonyos idő után felhívtak hogy élek- e még...nah és ezt meguntam...aztán megszületett a kishúgom, és vele töltöttem ki inkább a szabad időmet...komolyan mintha az anyja lettem volna...nem mentem el sehova mert rá kellett vigyáznom, ha a kishugom ovival ment kirándulni én jobban aggódtam érte mint bárki más....aztán egyik napról a másikra elkezdtem elmászkálni itthonról, emiatt rengeteget veszekedtem édesanyámmal, mert nem értette hogy mi történt, nem értette hogy mitől változott a véleményem annyi dologról...holott nem változott semmit, csak már ki mertem mondani :)Előtte semmi érzelmemet nem tudtam feléjük kimutatni, mert ők sem mutatták meg nekem hogy ezt hogy kell...még mindig nehezen megy, de azért ez már változott :) azóta tudok anyukámmal olyan dolgokról beszélgetni amiről eddig soha...nem értem hogy miért fogtak vissza korábban, meg választ sem kaptam még rá...
régen nem éreztem magam nőnek sem...csak egy kislány voltam aki elhitt mindent...most szerencsére már máshogy van :) élvezem hogy nőből vagyok :)
Akkor nem hiszem, hogy nem tudnád feltalálni magad egy beszélgetéskor.
Téma mindig van, még akár a mostani időjárásról is lehet egetrengetően hosszú eszmét cserélni:D
Ez a valaki vissza fog térni szerintem.Később, mert valószínűleg érzi, hogy mi megy benned végbe.
Én ezt érzem.Nem tudom megmondani miért, egyszerűen jön. Úgy hogy az előbbi írásom strono.
Igen ebben egyetértek veled teljes mértékben....én is érzem hogy még nincs itt az ideje egy kapcsolatot kialakítani...csak ő valahogy más volt...
Meg tényleg most még érzem is hogy nincs szilárd alapokon ez a mostani állapotom...szerintem ennek meg kell szilárdulnia úgymond, és ha már biztos leszek önmagamban majd csak akkor léphetek bele egy kapcsolatba :)
Senki kedvéért ne bújj ki a bőrödből. Én is kaptam már meg anno lánytól, hogy túl unalmas ember vagyok.
Majd találsz olyant aki hozzád hasonlóan csendes és visszafogott.
Egy idő után abból csak bonyodalom születne, ha teljesen eltérő a habitusotok.
További ajánlott fórumok:
- 15 éve nem ettem húst, most szeretném visszavezetni az étkezésembe, hogyan fogjak hozzá?
- Júniusig szeretnék leadni 5 kg-ot, illetve életmódot váltani, hogyan fogjak hozzá?
- Meg szeretnék változni. De hogyan fogjak hozzá?
- Autó formájú tortát szeretnék a kisfiam 2. születésnapjára. Ötleteket várok hogyan fogjak hozzá.
- Angolul szeretnék tanulni. Hogyan fogjak hozzá? Keressek nyelvtanárt? Ki, mit ajánl? Minden tanács jól jön.
- Házi csigatésztát szeretnék csinálni, hogyan fogjak hozzá?