Nem tudok mit kezdeni a gyerekem mobilfüggőségével. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Magyarországra értettem, hogy felvetődött a betiltás.
Lehet, valaki járt abban az országban ahol élsz, és elhozták a "találmányt". 😍
Na, mi lesz az unokámmal a suliban? Nem most megy még, csak jobb ha felkészülnek a szülők.
Óvják mindentől, azt mondják nem kell háttérzaj, rádió, semmi nem szól. Csak a kocsiban, amit apukája szeret....valami szörnyű. Ha ma ez a zene...😍
Itt, és ezért szedtek szét?! 🙄
Buszokon suliból hazafelé 4-5-6 fiatal együtt és nyomkodják a telefonjaikat én nem is értem.
Attól függ, ki mit nevez függőségnek. Nem mindenki egyformán értelmezi a függőséget.
Hallottam már olyat, hogy függő, mert egész nap a telefonját bámulja. Csak azt nem tudja, hogy miért "bámulja". Önmagában az, hogy valaki naphosszat a telefonján "lóg" - semmit nem jelent.
Miből gondolod, hogy a gyereked mobilfüggő? Konkrétan tudod, mire (mondjuk játékokra) használja a telefonját? Ha naphosszat arra, akkor tegyél ellene. Persze attól is függ, hány éves a gyerek.
Szét lettem szedve annak idején, amikor azt írtam, hogy a 12 éves gyerekem nem kap mobilt, mert semmi szüksége sincs rá. Akkor kapott, amikor egyedül ment suliba, és akkor is kártyásat, internet nélkül.
Nem is tudom, mit jelent a mobilfüggőség.Ha csak a képernyőidőt nézzük, én is sokat nyomogatom. De ha a social médiát, az alig 20%-a a teljes használatnak.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves nagyon székrekedéses lányommal mit tudok kezdeni?
- Csak én nem tudok magammal mit kezdeni itthon, egyedül?
- Mit tegyek? 2 éves gyerekem erős hisztikbe kezdett, amit nem tudok kezelni.
- Kiolvadt a dobozos jégkrémem (6liter) :-((( Mit tudok vele kezdeni? Sűrgős.
- A magukkal mit kezdeni nem tudók fóruma! Vállalkozni kéne, továbbtanulni, állás híján akkor szülni?
- 10 éves gyerekemnek hogy tudok útlevelet csináltatni? Évek óta nem tartjuk az apjával a kapcsolatot, azt sem tudjuk, hogy hol van?