Nem szól, ha pisilni kell, pedig nincs gond a WC-vel (beszélgetés)
:)remélem beválik valamelyik :)
Ja hát igen, a fiúkkal egyszerűbb, mert ők még élvezik is hogy hadonásznatnak és célbapisilhetnek a micsodájukkal :) a csajoknak bonyolultabb a folyamat :)
sok sikert. biztos összejön, ha már működött nyáron.
En ugy vettem eszre hogy amig az enyem nem szolt addig nem volt erett a szobatisztasagra. Ha rendszeresen bepisil akkor az eleg jo indikacio hogy meg a tied sincs. Vegyel felhuzhato "nagylanyos" pelenkabugyit hogy szokja hogy mar nem kisbaba akit hatonfekve pelenkaznak.
Szerintem ilyen korban egyik pillanatrol a masikra megernek ra hogy szoljanak.
Náluk az oviban nem erőltetik az állva pisilést,és nem az én fiam az egyetlen,aki ülve intézi.
Amúgy nem látja,hogy pisilnek a többiek,mert minden wc külön van,és remélem,nem jár át máshoz...
Köszi!
Neked meg drukkolok, hogy minden rendben legyen a következő érkezésénél!
Példamutatás van, mert úm. együtt megyünk, változó, hogy melyikünk kezd. :)
Mondjuk a kisfianak anno is én mutogattam inkább, hogy hogy kell, csak ő amikor megértette, onnantól kezdve nem volt ilyen gond.
Nadrágpelus? Leszoktató bugyik? Na ezeknek utána kell néznem! Ez tetszik.
Köszi a tippeket.
A matricaragasztás is jó ötlet, igaz mivel a WC-re jár, arra nem fog menni, de van neki egy magasítódobogója és arra mehet. Már csak valami extrajó matriva kell.
Én a fiaimat is ülve pisilésre szoktattam:-)!
Az apjuk is ülve intézi (csak itthon),ők is így szokták(illetve a kicsi szokja) meg. Úgyhogy még bevetheted magad,ha nem akarod a wc-t állandóan takarítani! :-D
Hát igen... Olyat is el tudok képzelni, hogy pl. valami szép kis tündibündis bugyit sajnáljon összepisilni :) és emiatt gondot fordít rá, hogy lehúzza. (legalábbis a fiam külön számontartja, hogy a repülőgépes gatyóka ki lett-e már mosva :) )
meg már elnézést hogy ilyet egyáltalán felhozok, de minden családban más a szokás ugye, szóval ki hogy látja jónak... szóval azt természetesnek veszik hogy a fiúkat apa tanítja állva pisilni, szóval anya is taníthatja pisilni a kislányát, amíg anya wc-n a kislány a bilin... nekem fiam van, meg a pocakban is az van, szóval ezt én már ki nem próbálhatom, de biztos bevetném ha lányom lenne :)
Szerintem ez még belefér, lehet, hogy nyáron ez szórakoztatta, érdekes volt neki, most meg unja :)
Ha úgy látod hogy zavarja, stresszeli az állandó biliztetés, akkor tarts egy kis szünetet, és pár hét után újra próbálkozás.
Csak hogy példákat írjak (bár tudom bármire vannak példák) :) :
Egy ismerősömék munkába állás miatt mindenképpen oviba kellett vigyék a gyereket 3 évesen, és rástresszelt az egész család a pelus kérdésre. a védőnő tanácsára levették a pelust éjjelre-nappalra, és hosszú hónapokig keltek fel éjszaka 2x 3x áthúzni az összepisilt ágyat. végül szobatiszta lett mire jött az ovi.
Mi ezt nem vállaltuk, nálunk éjszakára megmaradt a pelus, nem sokkal négy éves kora előtt vettük le (közös megegyezéssel) éjszakára is a pelust, mert már szinte mindig száraz volt reggelre.
Viszont napközben és a déli alváshoz már nem kapott pelust már a bölcsi vége felé sem, így az ovis követelményeknek megfelelt, és alig voltak balesetek.
VAnnak köztes megoldások is, pl. kapjon nadrágpelust, amit úgy tud fel-le tolni, mint egy bugyit. Valamint vannak "leszoktató bugyik" amig nylonnal bélelt vastag plüssből vannak, a kisebb baleseteket felszívják, és nem stresszeli vele a gyereket, mert nem lesz mindene pisis.
Másik ismerősék minden pisi után ragasztottak a gyerekkel közösen egy matricát a bilire :) és ez igen tetszett a gyereknek :)
Hát,ez kellemetlen!
Akkor nem nagyon marad más,mint a türelem és takarítás!
Legalábbis én,ha ennyi időm lenne,lekapnám a pelust,felcsavarnám a szőnyeget,és gyakorolnánk!
Nincs okosabb ötletem,sajnos!
Próbálkozom játékossá tenni a dolgot (pl. visszük a plüssálatokat is)...
És ha nincs rajta bugyi meg nardág, akkor odaszalad a bilihez, rácsücsül és elintézi, nincs ezzel gond. Csak az oviban ugye nem lehet félig pucér...
Csakhogy 3 évesen menne oviba, ott meg a szobatisztaság elvárás.
Igyekszem nem sürgetni, de egyszerűen azt nem állom meg, hogy nyugodt hangon el ne modnjam neki, hogy szólnia kellett volna, ha pisilnie kell. De abszolút nem reagál rá.
Nekem a kisebbik fiam ennyi idős,és ugyanez a helyzet! Nyáron egész jól ment a dolog: egy szál pimpilimpiben volt a kertben,úgy 70 százalékban jelzett,30százalékban a füvet locsolta.
Mióta be van öltöztetve,és bent vagyunk többet,nem is szól. Próbáltam,hogy nem adtam rá pelust,de meguntam a szőnyeg pucolást,szóval pelus vissza!
Ha csak jövő szeptemberben kezdi a lánykád az ovit,nem izgulnék,addig még rengeteg idő van!
A fiam majd akkor megy,és ha magától nem szokik le a pelusról,nyáron újra próbálkozom.
Amúgy pisil is,kakil is wc-be,nincs ezzel gond,csak lusta szólni,meg aztán,ha arra az időre otthagyja a játékot,a tesó lecsp rá...
Szóval csak legyünk türelemmel?
Tudom, érettség kell a dologhoz. (neki is, meg nekünk is) :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám elfogadni, hogy egyelőre nincs gyermekem, pedig szeretnék?
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Nem tudok nekiállni fogyózni, pedig kéne! Segítség! Nincs akaraterőm:(
- Torokgyulladásom van pedig nincs is mandulám..segítsetek, mitől lehet ez?
- Mi a teendő abban az esetben ha a menyasszony katolikus, a vőlegény pedig nincsen megkeresztelkedve sem és katolikus esküvőt szeretnénk?
- Már évek óta nincs hüvelyi orgazmusom, pedig régen képes...