Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Air fryer receptek kezdőknek fórum

Air fryer receptek kezdőknek (beszélgetés)

14. cilabogyó (válaszként erre: 9. - 55Judit)
ma 21:21
Ez a legfontosabb, amit leírtál. Eleinte mi is gondolkoztunk rajta, sőt, a kedvenc műszaki boltunkban is azt mondták, hogy olyan, mint a légkeveréses sütő, ne vegyünk, de nem olyan. Igen, a sütőt elő kell melegíteni, ez sokkal jobb. A fagyasztott pékárut, hurkát-kolbászt is ebben sütöm. Én nagyon szeretem, a fiaméknak is azt vettünk most ajándékba. Anyósom egyedül maradt, apósom meghalt október 12-én egy hónappal a 86. születésnapja előtt, és neki is a hétvégén akarunk venni egy ilyen sütőt, mert neki szerintem sokkal gazdaságosabb lesz.
ma 21:12
Köszönöm mindenkinek a tippeket! Belépek facebookon noportokba...bár nem szeretek facebookozni. Olvastam neten olyan recepteket, hogy kuktában(!!) előfőzik az ételt, aztán air fryerban fejezik be! Na neee mááá!
ma 20:31
A facebookon is van több csoport, ahol recepteket, tapasztalatokat osztanak meg egymással. Érdemes több ilyenbe jelentkezned, és amelyikben jól érzed magad, abban benne maradnod. A GastroHobbinak van egy háromkötetes air fryer receptkönyve, azt eléggé dicsérik, hozzáférhető és egyszerű alapanyagokból készíthető ételek vannak benne. Ha rákeresel az oldalukra, ott meg lehet rendelni, külön-külön, vagy mindegyiket egyszerre.
11. jajjj
ma 18:47
Szerintem nem olyan mint a sütő. Én legtöbbször mirelit dolgokat sütök ki benne, ha a gyerekek lebetegszenek, és hirtelen kell előkapni valamit. De nagyon finomra süti a lazac szeleteket, és rozé kacsamellet (kisebb fajtát) sem sikerült még sehogy máshogy olyan tökéletesre sütnöm, mint ezzel. Szóval nekem receptjeim nincsenek, de olajban sütni és panírozni már előtte sem voltam hajlandó (nem eü. megfontolásból, hanem mert nem szeretem csinálni), a mirelitet előtte a sütőben sütöttem meg, ebben sokkal gyorsabban megvan, és sokkal jobban hasonlít az olajdban sütött változathoz.
ma 18:45
Ez nem a reklám helye, de én rendeltem az interneten egy könyvet, amiben 200 recept van. Illetve az interneten is nagyon sok recept van, sok-sok videóval.
9. 55Judit (válaszként erre: 5. - Channa*)
ma 18:40
A tudománya valóban olyan mint a sütőé, csak nem kell előmelegíteni. 1 perc alatt eléri a kívánt hőmérsékletet, amikor kikapcsoljuk sokkal előbb kihűl mint a sütő. Energiatakarékosabb. Én azért vettem mert legtöbbször nagyon kis mennyiségeket készítek, erre nagyon előnyös.
8. 55Judit (válaszként erre: 6. - Freddy36)
ma 18:36
Ugyanezt megteheted a youtube-on is. Amelyik tetszik, tedd könyvjelzőbe. Én is raktam könyvjelzőbe onnan rengeteg receptet. ételt, kenyeret, desszertet, mindent ami érdekel. Sőt, több csatornára fel is iratkoztam, kapom az értesítést ha valamelyik új receptet prezentál.
7. freddy36 (válaszként erre: 5. - Channa*)
ma 18:33

Köszönöm, ki fogom próbálni ezeket a recepteket!

Mi Bewello-t vettünk, meglátjuk beválik-e?

6. freddy36 (válaszként erre: 3. - 55Judit)
ma 18:24
Köszönöm az ötletet, ez eszembe se jutott! Szétnézek majd ott is. De szeretem olvasni is a recepteket, mazsolázni az ötletek között, vissza-vissza olvasgatni, remélem írnak még páran.
ma 18:23

Én is azt gondolom, hogy a sütő ugyan azt tudja.

Bár nekünk is van.

Én legtöbbször grillcsirkét szoktam csinálni. Ma is sütöttem.

Mi vettünk szilikon sütőformákat is és abba sütjük a húsokat és mindent.

Ahogy én sütöm:

A megpucolt és megmosott csirkét besózom és beleteszem a legnagyobb szilikon formában a hasára (mell van alul).

Ezt így együtt a rácsra teszem. A rács alá öntök kb. 1 dl vizet.

20 percig 175 fokon sütöm így, majd megfordítom a csirkét, hogy a hátán feküdjön és úgy is 20 percig sütöm, szintén 175 fokon.

Majd visszafordítom és 15 percig 185 fokon sütöm. Újra megfordítom és még 15 percig 185 fokon sütöm.

A szaft benne marad a szilikon formába.

Lehetne puhább a mell.

Csirkecombot 175 fokon szoktunk sütni mindkét oldalán 15-15 percig.

Nekünk Xiaomi gépünk van. A telefonunkon van alkalmazás, amiben vannak receptek.

Ha ezeket használom, akkor csak rá kell nyomni a receptre és elindítani, mert ott be van állítva minden.

Szerintem így nem elegendő ideig és hőfokon sül az étel vagy mi veszünk nagyobb darab húsokat.

4. freddy36 (válaszként erre: 2. - Teletabby)
ma 18:18
Nem vagyunk egyformák!Nekem is tud mindent a sütőm, de ha az egyik családtag nem szereti az olajban sült dolgokat, szerintem az air fryer tökéletes kis adagok elkészítéséhez. De ezen nem fogunk összeveszni.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Freddy36)
ma 17:41

Nekem egy kis teljesítményű van. csirkecombot, sütőkolbászt sütök benne, krumplit, van hogy a megsült krumplira ütök tojást, azzal is sütöm míg kész nincs a tojás.

Kenyérszeletet pirítok benne.

Célszerűbb lenne ha youtube vieókat néznél. Vannak könnyen elkészíthető receptek is, nagyobb készülékekhez. Az enyém kicsi.

ma 17:29
Nekem a sütöm mident is tud. Sohasem vennék külön gépet, ami ugyan olyan , és azt tudja mint amit az air fryer tud!
ma 16:07

Sziasztok!

Vettem egy air fryert, ismerkedem vele. Gondolom mások is vannak úgy, hogy nem tudják, mit,hogyan, meddig süssenek benne. Akinek van ilyen gépe, szívesen veszem a tanácsokat, ötleteket, tippeket, recepteket, stb. Nem találtam ilyen fórumot, lehet, nem jól kerestem rá, de szerintem elfér...

Várom az ötleteket.

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook