Nem nő a hajam, avagy? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem nő a hajam, avagy?
A hajat belülről kell ápolni, nem külső kezeléssel! A B vitamin elengedhetetlen a haj és köröm növekedése és erősödése céljából, de nagyon nem mindegy, hogy miből mennyit és milyen minőségűt szed az ember lánya! Bővebb információkért nyugodtan keressetek fel!
Dr. A
Szia!
Növényi anyaggal, hennával, stb, csak sötétíteni vagy vörösíteni lehet a hajat. A világosításhoz mindenképpen oxygenta (ammónia) szükséges.
és hormonális kérdés is
a hormonszintek megvátozása nem csak ritkulást,de a hajszálak elvékonyodását is okozhatja
meg lehet nézni az idősebbek haját,mennyire megváltozott a texturája
45-50 évesen a haj köszönö viszonyban sincs 20-30 évek hajzuhatagával és a stressz...
hogyan kell festeni kíméletesen a hajat házilag?
sok biofodrászat ígér ammóniamentes festéket ,ezt megfelelő alternatívának tartod/tartjátok vagy csak növényi anyagot használva festesz?
lehet-e növényi festékanyagokkal világosítani?
nekem nagyon vékony a hajam. Hullik mint a hó télen, akár haj mosáskor, akár pihenő állapotában. :(
Évente egyszer vágatok 3-4cm. 1-2cm-t nő, aztán mintha lelassulna. Akár hogy beszárítom, alig 1-2óra és már olyan mintha a tehén nyalta volna te.
Minden 2.hajmosásnál használok balzsamot és hajmosáskor meg masszírozom jól a fejem, hogy hátha egyszer elmúlik a hajhullás
Még jobban beszélnének, ha ezt mellékelted volna a cikk mellé. :)
Az ilyen volt - ilyen lett képek mindig meggyőzőbbek bármilyen érvelésnél.
És meddig akarod növeszteni ? :)
Nekem most nőtt meg mell elár - derék felé, de egyre inkább vágyom egy vállig érő fazonra :D
Nem igazán :D eddig is vékonyszálú hajhoz híven tört, most is :D Pedig semmi károsat nem csinálok vele :) Eddig is nagyjából egészséges volt, most is :)
Kezdek olyan lenni, mint egy henna ellenes kampány XD Pedig szeretem :)
Én teljes mértékben támogatom a növényi hajfestést és a natúr-biocuccokat, mert vegyszerezni magunkat nagyon rossz döntés, DE nem kell tőle csodát várni :)
Van egy ismerősöm szintén hosszú évekig festette a haját henna-indigóval, de se több, de jobb haja nem lett :)
*használt
*struktúrája
Mennyi ideje? Mert kell neki idő.
Nos, nekem mindenesetre sokat hazsnált az átállás, genetika ide oda, a hajam stroktúrája nem változott, mert vékonyszálú, de sokkal dúsabb lett, és gyorsabban nő.
A titka csak annyi, hogy növényi festékkel festem. Henna,indigó, most új szerzemény katam (sajnos Mo-on nem lehet kapni).
S temészetesen, hogy figyelek arra mit használok. Szilikon, szulfát, tartósítószermentes, káros anyag mentes hajápolási termékeket.
Almaecetes, aloeverás hajöblítőt.
Nos, nemigazán.
Vékonyszálú a hajam, és nem használhatok rá akármit. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a képeim, máris teszek fel képet az adatlapomba.
Jó a genetikád.
Biztos vagyok benne, hogy ha nem használnál semmit, akkor sem lenne gondod a hajaddal. :D
Irigyellek.
Túlspilázod a hajad témáját.
Nekem eddig beváltak a növényi szerek. Gyorsabbn nő a hajam, bedúsult, én nem kell évekig várni rá.
Én sem vagyok vegyszerpárti.
Hosszú távon nem lehet a genetikát kicselezni, max. a hajápoló szerek gyártóinak forgalmát busásan támogatni. A természetes növényi szerek elgondolkodtatóak, de túlontúl macerásak, az eredmény nagyon sokára jelentkezik. Ha jelentkezik.
Egyedül a hajbeültetésben hiszek. Inkább támogatnám az ezzel foglalkozókat, mint a vegyszergyártókat. :D
További ajánlott fórumok:
- Le szeretném hosszú hajamat vágatni! Nálatok mik a tapasztalatok?
- Lehetséges, hogy 2 hét alatt 2 cm-t nőtt a hajam?
- Gyógyszeres csík van a fülemben. Hogy mossam meg a hajam, hogy ne menjen a fülembe a víz?
- Levágassam a hajam extra rövidre?
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Narancssárga lett a hajam.Vissza tudnám állítani az előző színre?Segítsetek!