Nem kell neki a tápszer. Mit csináljak? (tudásbázis)
Majd elfogadja valamelyik tápszert, ha éhes lesz.Annyiféle van már!
Rá fog találni a neki megfelelőre.
Jó, de fogadjátok már el az alapkiindulást, amit a topikindító írt.
Tehát: se tápszer, se anyatej. AKKOR MI?
Gondolom, idegen anya teje se jöhet szóba, az kell a betegeknek és a koraszülötteknek.
74 óta van Robébi
Én csak a nevére emlékszem, gondolom, hallottam a felnőttektől. De tényleg csak ez az egy volt. Mindegy, azért régen másabbak voltak a gyerekek, nem volt ennyi környezeti ártalom sem, mint most.
De azt is el tudom képzelni, hogy kisbaba korában elfogadta ezt a tápszert, felnőttként pedig kijött valami nyavalyája, csak nem gondolta, hogy összefügg a két dolog egymással.
Én nem az Orizáról beszéltem, hanem arról, hogy anyum azt mesélte, hogy feles-háromnegyedes tejet kaptunk, s ezt úgy készítették, hogy vízzel hígították a tehéntejet.
AZ oriza más lapra tartozik
Anyum adott nekem is Orizát, akkoriban ez volt az egyetlen "tápszer", de ez is csak rizsnyák volt.
A tejet pedig vízzel hígítva adták, ezek voltak a feles , háromnegyedes stb. tejek
Hát dehogynem. Felforralva, kis cukorral.
Később, 7-8 hónapos kortól ha jól emlékszem, háromnegyedes tejet kapott a baba, 1 éves kortól teljes tejet.
Akkor még rendes tejet lehetett kapni, olyat, ami meg is aludt.
De most is van biotej, az talán megbízható. Mindenesetre finomabb az íze, mint annak büdös undorító tápszernek.
Pont azért kell hígítani, hogy ne legyen benne annyi fehérje.
Mint írtam, a tápszerek is tehéntejből készülnek.
További ajánlott fórumok:
- 3 hónapos fiamnak nem ízlik a tápszer! Mit csináljak?
- 4 hónapos babának nem kell a tápszer, mit adjak neki?
- Mit csináljak, hogy a 2 hónapos, tápszerrel táplált babámnak ne legyen székrekedése?
- Már alig van tejcsim, de a 8hónapos kisfiam nem akarja elfogadni a tápszert! Mit csináljak?
- Megmaradt tápszerrel mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a 2 hós babám undorodik minden tápszertől?