Nem fizetnek táppénzt 1 napra? (tudásbázis)
Szia!
Olyan nincs, hogy 1 napra nem fizet az REP táppénzt.Ha a munkahely kifizetőhely, akkor ő fizet, ha nem kifizetőhely, akkor elküldi a papírjaidat az REP-hez és az fizeti a tp-t. De sajnos van olyan munkáltató, főleg kisebb cég, egyéni vállalkozó, aki azt mondja, hogy ha beteg a dolgozó, nem fizeti ki a tp-t. Sajnos ki vagyunk szolgáltatva a munkáltatónak.
Egy napra is jár a betegszabi/táppénz.
Az ismerősöd lehet hétvégén volt beteg amikor nem jár betegszabi mert az csak munkanapokra jár.
Nyugodj meg, fizetni fogják a betegszabidat/táppénzedet
Egy nap táppénzem van erre a hónapra, ugyanis kivizsgáláson voltam (egyetlen napot), december lévén pedig már nincs szabim, így muszáj voltam tápot íratni. Egyik ismerősöm mondta, hogy akkor még menjek el egy napra valahogy, mert ő is így járt, hogy csak egy napja volt az egyik hónapban és arra az egy napra nem fizettek SEMMIT! Tehát olyan mint a fizetés nélküli szabadság. Nem találok erről semmit a neten...Tényleg így lehet??
Nekem egyébként még betegszabadságom is lenne, mert csak 4 napot voltam beteg idén, így még 11 nap betegszabim is lenne, amit meg ugye nem az oep fizet, hanem a cég.
Vélemények?
További ajánlott fórumok:
- Eltérő árat fizetnek a nők és a férfiak
- Miért fizetnek több adót akik többet keresnek?
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- A táppénzt a táppénzes papír beadásától számítva mennyi idő után küldik ki?
- Nincs munka? Nem fizetnek? Avagy hogyan dolgozzunk jól
- Reálhozamnak csak az 1%-át fizetnék ki?