Nem ettem meg a hámozatlan burgonyát, mint köretet.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
16. lolita2112
2023. máj. 21. 03:01
en megeszem,de ugy,hogy kiszedem a krumplit ugyesen a hejabol!
15. vigyefene (válaszként erre: 14. - Pteri)
2023. máj. 20. 18:40
Köszönjük.
Nagyon jó vendégeim vannak, önellátóak. Mindent megtalálnak, tudják hol van, sőt még főznek is maguknak. Van aki így szereti, van aki úgy.
Úgy nézek rájuk, h ez sörhasú, az pedig pezsgő.
14. pteri (válaszként erre: 13. - Vigyefene)
2023. máj. 20. 18:34
Jó időtöltést!
12. vigyefene (válaszként erre: 11. - Pteri)
2023. máj. 20. 17:25
A zöld rész általában közvetlen a héja alatt van, pár mm. vastag. Ha a héját lehúzzuk/meghámozzuk, akkor lehet látni. Ha vastagon hámozzuk, akkor levágjuk a zöld részt, a többi jó.
Aki pedig nem hámozza, hanem darabolással kezdi, az is lássa h van benne zöld rész.
11. pteri (válaszként erre: 10. - Vigyefene)
2023. máj. 20. 17:16
Tényleg, így tanultuk! De ha nem hàmozom meg, nem tudom kivàgni a zöld részt. Mondjuk én a vékony héjú sàrga krumplit szoktam héjasan sütni, azon nem szokott lenni zöld rész.
10. vigyefene
2023. máj. 20. 16:50
A legjobb tudásom szerint, mérgező anyag a zöld részben van, nem a héjában. Pl. éretlen, vagy az a rész nem volt a földben, pl. nem volt betakarva földel.
A pici új krumplikat kevés ember hámozza.
9. Myra
2023. máj. 20. 16:28
Mi kint a szabadban, parázson szoktunk héjában sütni van aki úgy megeszi én is lehúzom róla.
8. BorosTyánka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. máj. 20. 13:57
Én szívesem megeszem, ha nincs vegyszerezve.
Van ilyen?
7. pteri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. máj. 20. 13:22
Pont azt mondtam a kislànyomnak, hogy mi gyerekkorunkban azt tanultuk, hogy le kell hàmozni, mert mérgező anyagok vannak benne. Most meg évek óta a héjas sült krumpli a divat. Ő azt szereti a legjobban, a tesója villàval lekapargàssza, ő nem eszi meg, neki sincs hozzà gusztusa. Mérgező hatàsàt nem tapasztaltuk.
6. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. máj. 20. 11:35
Pedig nem rossz. Ettem már ilyet. De nem csodálkozom hogy nem etted meg, hiszen nálunk alapból megpucolják a krumplit mindegy hogy mit készítenek belőle.
5. Józsibirka
2023. máj. 20. 10:45
Már utannajártam, nekem teccik
4. Józsibirka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. máj. 20. 10:43
Hogy sütötték meg, ?
Hogylett sütve?
3. 9b10f3d7ff
2023. máj. 20. 10:39
Huhhh, izgi.
2. 94a06e9696
2023. máj. 20. 08:42
Örülünk hogy megosztottad, legalább a több maradt a többieknek :DDDDD
2023. máj. 20. 08:42
További ajánlott fórumok:
- Ti a chilisbab mellé milyen köretet szoktatok készíteni?
- Lila Burgonya - hol vásárolta a Vacsoracsatában Dobó Kata a lila burgonyát?
- Miért nem lehet fogyasztani burgonyát Candida-diéta alatt?
- Tud valaki valamilyen finom köretet húshoz holnap ebédre, mert a hagyományosakat már unom!
- Pipifasírt mellé milyen köretet javasoltok?
- Ha töltött burgonyát szeretnék csinálni, nyersen kell beletenni a darált húst a krumplikba, vagy már pörköltösen megfőzve?