Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nem eszik a gyerek fórum

Nem eszik a gyerek (beszélgetés)

12. 1f0b932c00 (válaszként erre: 1. - 115c013715)
2009. júl. 30. 20:59

Nekem sajnos nincs még babám, de sokat asszisztáltam annak idején az öcsémnél, most pedig az unokatestvérem babájánál.

Ennél a babánál is voltak/vannak "evési dackorszakok", van úgy, hogy napokig alig eszik semmit, máskor meg tömi magába a kaját. Az anyukája megszabta neki, hogy mennyit kell, konkrétan hány grammot enni, azonban a gyerek felülbírálta azt. Voltak vele orvosnál is, az konkrétan kiröhögte őket, hogy most akkor mi a baj, hogy eszik vagy nem eszik a baba? Mert a felnőttek sem esznek egyformán minden nap, a babák miért ennének? Úgyhogy náluk úgy oldodott meg a helyzet, hogy ha éhes volt, evett, ha meg nem, hiába erőltetted bele, kihányta.

Szerintem amennyiben úgy látod, hogy tényleg nem csak egy múló szeszély, akkor mindenképpen vidd el orvoshoz.

2009. máj. 12. 12:39
Nálunk is hasonló a probléma,ami óta itt a jó idő nem nagyon akar enni csak reggel és este(napközben csak nasizik)
10. 115c013715 (válaszként erre: 3. - Ében11)
2009. máj. 12. 12:29
Hát a fogaival szerintem nincs probléma, szinte teljes fogsora van. Persze nem kizárt, de én nem vettem észre.
9. 115c013715 (válaszként erre: 7. - Bekibaba)
2009. máj. 12. 12:27
3500 g-al születet, de 3 hónaposan megbetegedett.
8. 115c013715 (válaszként erre: 3. - Ében11)
2009. máj. 12. 12:26
Ha mondjuk reggel nem eszik a vércukra is nagyon leesik (ami szintén nem normális),elfekszik, kómál be, akkor orvosi tanácsra egy kis csokit tömök bele( szó szerint) attól feléled. Amúgy ez is új problém,a 1 hónapja kezdődött 1 hét nem evéssel, csak akkor nem találták az okát és magától rendeződött pár napig.
2009. máj. 12. 12:26

Szia!

Az én Lánykám sem hajlandó enni kb. 2 hete!Amit eddig jóízűen falatozott,most kiköpi!

Nem fogadja el a segítséget evéskor,de egyedül alig eszik valamit!Most volt 2 éves,a súlya mindösszesen 10kg 14 dkg!Doktornő szerint kevés,mivel 3700 g született!

Ő soha nem eszik,ha betegség előtt áll!Mára lebetegedett!

A te babád mennyivel született?

2009. máj. 12. 12:22
Már beszéltem a dokival, holnap megyünk Pestre. Sajnos az alapbetegsége onkológiai és most kicsit pánikba estem, hogy ezzel van a baj. Az endokrinológusa teljesen elutasította, hogy az őterületén van a probléma és onkológiai kivizsgálást sürget. Ez lenne a legrosszabb variáció, jobban örülnék ha valami endokrinológiai baj vagy csak simán magatartászavar lenne.
2009. máj. 12. 12:18

Szia!

Az én lányomnak immunrendszeri betegsége van,a 3 immun érték közül az egyik neki 4,0 helyett 0.04, és amikor kiujul a betegsége az első tünet amiből tudom,hogy hamarosan bizony gyógyszer fog kelleni neki,hogy nem eszik.Szilárdat még csak csak, de folyékonyat teljesen elutasitja.és a nap 5 evés 3ra csökken olyankor, 1 szilárdat fogad el és reggel este fél adag folyékonyat.

szerintem beszélj az orv ossal mert a babáknál a nem evés(ha egyébként is van baja ) mindig a betegségre utal.

minden jót nektek

4. mimmo33 (válaszként erre: 2. - 115c013715)
2009. máj. 12. 12:17

Szia!

Szerintem az orvossal kellene beszélned, főleg ha azt mondta, hogy étvágyat csinál a gyógyszer.

Ha tényleg csak csipeget az ételből, akkor gyakorlatilag az üres gyomrába megy a gyógyszer, amitől előbb utóbb a gyomra is kikészül.

2009. máj. 12. 12:15

Nem jön a foga?

Nálunk akkor kezdet nem enni mikor bújtak a fogak.

Olyat adj neki ami nem veszi el az étvágyat(édesség nassi ne).Nálam az édeskömény tea nagyon bevált, mindig megjött tőle az étvágya.De 2-3 évesen volt olyan hogy 1 hétig alig alig evett, még a kedvenceket se de utánna mindig helyreállt az étvágya.

2009. máj. 12. 12:10
Ha erőltetjük kihányja. Elvileg pajzsmirigy alulműködése van, amire gyógyszert kap és azt is nagyjából 1 hónapja szedi. Az endokrinológus szerint azonban az vad étvágyat csinál.
2009. máj. 12. 12:08
23 hónapos baba 1-2 hete nem eszik normálisan. Tápot tejet teljesen elutasítja, kanállal nem hajlandó enni. Teljesen elutasítja a szülői közreműködést, kizárólag önállóan hajlandó enni, de mindössze a csipegetésig jut. 1 kg-t fogyott kb. 1 hónap alatt, volt közben beteg is. Most 8kg. Elképzelhető, hogy ez pusztán magatartási probléma? Belefér a dackorszakba?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook