Nem beszél, a lassan 3 éves fiam (beszélgetés)
keresgéltem egy kicsit, ilyet találtam: [link]
ebben van: A kétnyelvű családokban a babák általában később kezdenek el beszélni és az egyik nyelvet általában sokkal többet használják egy darabig, mint a másikat, de aztán a másikon is megszólalnak
Ha autista, akkor addig is az marad. Ha nem az, akkor úgysem lesz az.
Fontosabb most a szervi ok, a hallás kivizsgálása. Esetleg azt a leletet vihetitek az auti-ba is.
En a 3evet megvarnam konkretan amig betolti es ha utana nem kezd e beszelni mondjuk 1-2heten belul na akkor elvinnem egy fejlesztohoz aki megnezi őt.
Az h nem valaszol arra amit kerdezel meg fejrazassal sem,lehet egy makacssag is.
Nekem pl total idegbeteg lett h nem ertettem mit akar es nemtudta elmondani.
En azt hittem h autista..aztan elkezdett beszelni es megoldodott
Ebbe az intézetbe kaptunk beutalót vagyis,(Überweisungot).
Kb.2 hónap,mire szólnak,hogy 2 hónap múlva mikor kapunk időpontot😫😫😫
Nyugi nalunk se 1szot se mondott addig,pedig nővére is van.
Es most 6éves de komolyan mondom meg a wc-n is magaban beszel😁
Kérdés, a szülők mennyire értik majd az orvost, illetve a tüneteket hogyan tudják elmondani.
Elvileg akár építhetnék erre üzletágat. De Zsanettnek, ha kéri, segítek ingyen. Nincs ugyan okostelefonom, de a fiaméval megoldható.
Nekem se beszélt 3éves koraig.Mar epp aggodtam amikor mondatokban ekezdett beszelni.
Azóta is visszasírom😁
itthon én is tudnék,de sajna németül nem tudok,
remélem minden rendben lesz a kisfiúval,
:D
Igyekszem.
Csak mondom, mert először hiába kerestem:
Kirchdorf. Nem Kirschdorf.
Kirchdorf an der Krems.
A Kirch- templommal kapcsolatos dolog, a Kirsch pedig cseresznye. Nem mindegy. Kiejtésben hasonlít, sokan ejtik biztosan s-el, az is egy dialektus.
Igen,és köszönöm is szépen!😘
Ez azoknak szól akik,nem tudnak olyan kommentet írni,ami segítséget nyújt!
én már irtam neked,hogy nézzél a neten egy alapitványt,akik autista gyerekekkel foglalkoznak,
még ha nem is az,remélhetőleg,de ők tudják a jelekből hogy mire következtessenek,és oda irányitanak ahová kell,
Az a probléma,hogy ahelyett,hogy sok ember segíteni próbálna,csak olyan dolgokról beszél,ami megkerüli a témát!
Én arra volnék kíváncsi,van e olyan ember itt akinek a fia/lánya nem beszél még annyira se lassan 3 évesen,hogy az igen/nemmel való kérdésre nem bólint,de nem is rázza a fejét!És ha van tudott e valamit kezdeni ezzel,mert nekem nem megy!😔😔😔
A magánrendelés mindenhol drága😅😂de nem a pénzel van a baj.
Miért vigyem magánrendelésre,ha erre szakosodott orvosok vizsgálják majd???
Igaz idő,de legalább precíz munkát végeznek remélhetőleg!
Amit várnék ettől a csoporttól az az,hogy ha van valaki,akinek a gyere is ebben a cipőben jár, akkor tud adni tanácsot
Sok olyan családról lehet hallani, ahol hagyták, hadd hallja a másik nyelvet a gyerek, ahol éppen adódik.
Vagy éppen a családban pl. az apa csak németül beszélt a gyerekhez, az anya magyarul (tanszékvezető egyetemi tanárom volt).
Lehet, hogy máris összezavartad? Az ő számára is maradjon idegen nyelv a német?
Valóban.:)
De itt milyen tanácsra vársz?
Ott nincs magánrendelés, vagy drága?
Jézusom!Fincsi 5!
Ha egy kicsit vissza olvasnál,mielött hülyeséget írsz,tudnád,hogy időpontra várok,ami 2 hónap!Ha van gyereked,tudhatod,hogy ez kva hosszú idő!Ezért kérek itt tanácsot nem a hülyeséged!😕
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam 3, 5 éves és alig beszél. Mindenki azt tanácsolja, hogy várjunk, de meddig?
- A fiam másfél éves elmúlt és nem beszél. Mit tegyek?
- A kisfiam 2 éves múlt és egyáltalán nem beszél
- 2, 5 éves kisfiam egyáltalán nem beszél (egy szót sem!!!) mit tehetnék?
- Van valakinek tapasztalata a Sote gyermekpszihiátriáról? Beutalót kaptunk, mert a kisfiam-lassan 3 éves- még nem beszél
- Lassan esik most beszélgethetünk...