Nektek okozott már olyan panaszt a fog.gátló tabi, hogy végleg lemondtatok a szedéséről? (beszélgetés)
Pfff...
Igazad van. Tök véletlenül ma reggel akadtam rá egy cikkre, amiben azt írták, hogy PÁR ÉV MÚLVA piacra kerül. Kb. 1 éve még azt írták, hogy két éven BELÜL piacon lesz.
Tényleg várhatjuk... a klimaxot...:)
A lányomnak majd én se ajánlanám a megszakításost, ha majd rászánja magát a nagybetűs életre az tuti. De így, hogy nekem 2 bébi csúszott be tablettával, pedig nagyon figyeltem mindenre ami befolyásolhatja a hatását. Aztán mégis...
Mikor pedig a második baba után a doki lehúzta a rolót, hogy úgysem lesz több, már nem is kellett se tabletta, se megszakítás hét egész évig, amíg be nem köszönt a harmadik baba. Azóta próbálkoztunk egy-két "alternatív" módszerrel. Pl. az egyik a spirál. De nagyon hamar kivetettük, mert a párom és én is éreztük. A Pharmatex készítmények nemigen jöttek be, mivel úgy elég kötöttek a lehetőségek szex terén. (Ha felolvadt a hüvelytabletta, pl. orális közeledés kizárt, mert apuci a falnak menne szegény tőle.)
Időnként gumizgatunk, ha nem akarunk annyira figyelni a baleseti lehetőségekre, de - eddig - nem volt gond a megszakítással.
Múltkor olvastam, hogy talán 2 éven belül már véget ér a férfi fogamzásgátlók klinikai tesztelése, azt kíváncsian várom.
Érdekes dolgokat írtatok! Eddig azt hittem én vagyok a kakukktojás, mert nekem sem akart bejönni semmi.
Anno az Anteovin-nal kezdtem, semmi gondot nem okozott, kivéve egyet: meg voltam róla győződve, hogy terhes lettem. Mivel megjött menetrendszerűen, így 1-2 hétre sztornóztam a frászolást. Aztán csak visszajött a "terhesség érzés". Doki, vérvizsgálat, vizeletvizsgálat: negatív.
Következő menszesz sehol! Megint doki, vizsgálatok: negatív. Elmentem ultrahangra csak azért is! Masszív 10 hetes bébit mutatott ki:P Csak örülhetek, hogy egészséges lett!
Szülés után viszont bármit írtak fel (4-5 féle kísérlet történt, de a nevekre nem emlékszem:S), vérzés, fáradság, nyomott hangulat, minden előjött. Olyan menstruációs ciklust produkáltam, hogy már én se tudtam követni. A Triregol viszont bejött! Semmi bajom nem volt tőle, viszont lett egy lányom is:)
Akkor megfogadtam, soha többet gyógyszert, a máshogy nem, majd védekezek kézzel-lábbal legfeljebb:) De nem is volt rá szükség. A lányom születésekor adódtak komplikációk és a doki közölte, talán nem vág földhöz a hír két gyerek után, hogy több nem lesz, mivel olyan szinten károsodott a szülés utáni azonnali kaparástól (bocs, szebb szót nem tudok, tényleg ki kapargatták ami benn maradt:S) a méhnyálkahártyám, hogy bár megfoganhatok, de képtelen lenne megtapadni a magzat.
Most elmondhatom, hogy van két fogamzásgátolt és egy képtelenül megtapadt gyerekem:) A legkisebb 11 éves, a gyógyszert azóta is szabotálom. Nagyon ritkán használunk gumit, amúgy maradtunk a "hatástalan" megszakításos módszernél. Azóta nem ért meglepetés:)
Igen, sajnos:-(
Hízni kezdtem, és érdektelenné váltam a párommal szemben, mert annyira megkavartak a hormonok...
Kellett vagy fél év, mire kitisztult a szervezetem, azóta soha többet...
Ennek több, mint tíz éve.
Ahogy végigolvastam elég sok embernek van problémája ezekkel a hormonális és a nem hormonlis dolgokkal. Ez hihetetlen, hogy elvileg milyen fejlett világban élünk, de nem tudnak olyan módszert kitalálni, ami tényleg hatásos, és mellékhatás nélküli. De 1 van..ha nem szexel az ember:D Akkor nincs gond.
De én is megfogadtam, hogy soha többet semmilyen hormonális védekezést nem fogok használni, mert nekem konkrétan leállt a petefészkem működése 2 év szedés után. És nem volt egyszerű, mire megint rávették, hogy működjön, még mindig nem teljesen tökéletes, pedig 2009 szeptemberben hagytam abba a gyógyszert:(
Hello.én 1 és fél éve szedem a yasminellt,meg is vagyok vele elégedve meg nem is...nem híztam tőle,megjött minden hónapba ugyan azon a nap,kevés volt 2-3 nap,nem voltam pattanásos és nem is lettem úgye eddig jó is...
De van rossz is a yasminellben nagyon durva libidó csökkenés,néha fejfájás,gomás fertőzést kaptam a gyógyszertől,fáj ha a párommal vagyok:S
Úgyhogy nem tudom érdemes e tovább szednem..
De el kéne mennem dokihoz,talán tud segíteni, ír másik gyógyszert vagy nem tudom!
Szerintetek???
Sziasztok!
Nekem libidó csökkenési problémáim voltak a tablettáktól. Én is először a yasminelle-t szedtem attól egy idő után el is múlt bennem a vágy. Abbahagytam fél évre akkor minden rendbe jött. Utána váltottam a Triodena-ra kb 9 hónap múlva észrevettem,hogy ennél is jelentkeznek ezek a mellékhatások úgyhogy azt is abba hagytam. Jelenleg 3 hónapos injekcióval próbálkozok, hátha az beválik. Szerintetek?
Kedves Hozzászólók!
Én is pár éve szedem a gyógyszereket.
Először lindynette, attól elkezdtem szőrösödni pedig, alig volt csak pihém. Amint abbahagytam el is múlt. Jött a Yadine, attól áttöréses vérzésem lett.Jött a belara attól híztam és nincs kedvem szexelni plusz áttöréses vérzésem van. Tud valaki megoldást arra, hogyan lehet hormonális fogamzásgátló nélkül védekezni. Nekem már 5 éves kapcsolatom van, tehát óvszer nélküli fogamzásgátlás érdekelne, mert szeretném abbahagyni a gyógyszereket, csak nem tudom, mivel lehet még védekezni, az óvszeren kívül.
És hogy mi történik ha abbahagyom a gyógyszert ennyi idő után...Köszönöm!
Hali, én Femondent szedtem 4 évig és semmilyen mellékghatása nem volt! Alapban hízékony vagyok de még elég sokat sikerült fogynom is mellette.
Fejem nem fájt, nem vizesedtem, nem voltak kellemetlen tüneteim.
Amúgy most nagy a dilemma, hogy mi legyen a szoptatás után...:S Mert az óvszer most átmenetileg ok, de hosszútávon...váááááááá
Spirál...stb...nem nagyon szeretném, ha van vkinek tapasztalata segíthetne...:S
Nekem sem jött be semmilyen hormonális fogamzásgátló.Szintén szedtem triregolt, lindynette-t, használtam nuvaringet, meg még nem tudom mi volt a 4.
Libidócsökkenés, súlygyarapodás,vizesedés,lábdagadás, émelygés,állandó rosszullétek, de a legrosszabb a szörnyű, napokig tartó migrén volt, ami semmire sem csillapodott, és végig minden hónapban a megvonásos vérzés napjaiban tartott.
sziasztok,
én nem kívántam a szexet egy idő után.. akkor meg minek a tabletta, ha nem szexelek? :) úgyhogy pápá..
Ez tiszta horror!!!
Életembe nem szedek mégegyszer gyógyszert.
Lindynette20: egy év +20kg :( libidócsökkenés
aztán váltottam egy másikra (amit kemény egy hónapig szedtem, de annak nem jut most eszembe a neve) és attól meg mindig bevizesedett reggelre a kezem... igy abba hagytam , nem is próbálok másikat, inkább a 20kg fölöst próbálom eltüntetni magamról
meg a libidóm keresem a szőnyeg alatt :S
Lindynette20: libidócsökkenés, hajhullás, gyakori hasmenés
Yasminelle: lemerevedtek a végtagjaim,a nyakamat mozditani se birtam, és többször elájultam emellett folyamatosan rossz kedvű voltam és fáradt
Szóval most szüneteltetem a dolgot....
További ajánlott fórumok:
- Volt olyan akinek bármilyen antobiotikum vastagbél gyulladást okozott vagy bármilyen hasi panaszt utána?
- Myo Inositol + Folsav - 240 gramm szedéséről mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a Cymbalta szedéséről?
- Ki tud informálni Multi-tabs Immuno Kid rágótabletta szedéséről?
- Mik a tapasztalatok a Norcolut és Clostilbegy szedéséről?
- Duphaston, Clostilbegyt, Ovitrelle szedéséről tapasztalatok