Nekem konkrétan az Augmentin mert fel voltam fázva...
Elviselhetetlen alhasi fájdalommal vastagbélvérzéssel kerültem 2004 december 28-án a sürgősségi ügyeletre és kb egy év után jöttem teljesen rendbe és utána is muszáj visszajárni endoscopos kontrollra. Polipom is lett utána. Azóta nagy figyelmet fordítok erre, mert nagyon veszélyes.
Lehet kapni a gyógyszertárban egy folyadékampullás homeopátiás szert (valami bélbaktériumok gyengített változata) ami nagyon jó ha antibiotikumot szed valaki mert kivédheti vele a bélproblémákat.Bár nekem antibioszedés után mindig nőgyógyászati problémám volt mert lerobbantotta a hüvelyflórát teljesen és ezt a szert ajánlották és nagyon bevált..Szóval ezzel a szerrel frankón megelőzhető minden,a gyógyszertárban biztos tudni fogják mi a neve.
A fiaim tejérzékenyek (emiatt tejmentes diétán vannak). Sajnos nekik az antibiotikum hasfájást és hasmenést okoz. Ha muszály az antibiotikum, akkor vannak olyanok, ami kevesebb problémát okoz. Nálunk is előfordul, hogy másikat kell szedniük, mert az első gondot okoz. A Normaflore szedésénél az a fontos, hogy legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és a Normaflore között.
ez már a 2.fajt ami után tartósan fáj a gyomromnál.doki szerint ezt okozhatott...hurrá.most kaptam egy másik antib ot ami kimondottan arra jó hogy azokat a bacikat ölje meg.ez a doxycilin volt.de álliolag a dalacin a gyilkosabb.