Nekem sem hazudtak a szüleim Mikulás, Jézuska, húsvéti... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem nyitott fórumot, ez vallomás.
De akár fórumot is nyithatott volna. Az meg milyen stílus, hogy "csinálj a gyerekeddel, amit akarsz"? Inkább ez a kifogásolnivaló.
Nagy különbség van a hazugság és a mese között, a hazugság és a varázslat között. A gyerekeknek szükségük van a varázslatra, a titokzatos dolgokra, és ha megnézzük, tulajdonképpen a felnőtteknek is...
Nekem is tetszik, amikor már a nagy gyerek vagy a felnőtt tudja, hogy ki hozza igazából az ajándékot, de azt mondom neki, hogy a Mikulás, erre vigyorog egyet, és nem mond semmit, miközben mindketten tudjuk, mi a dörgés :) Ennyi varázslat felnőttkorban is kell.
Amúgy meg külön kellene választani az igazságon alapuló és a mesés dolgokat. Jézus és a Mikulás (Szent Miklós püspök) történelmi személyek. A húsvéti nyuszi pedig egy mesés, jelképes figura. Nem szabad összemosni és egy síkra hozni őket.
Nekem sem tetszik egyébként a beöltözős Mikulás; nekünk régen ő is titokban hozta az ajándékot, mint a Jézuska. Úgy volt igazi a varázslat. Attól még lerajzoltuk, tudtuk, hogy néz ki a piros ruhájában. A mostani beöltözős Mikulás már nagyon nem tetszik; régen még nem ment olyan közel a gyerekekhez, megmaradt a varázslat, de most, hogy meg lehet érinteni, a gyerekek az ölébe ülnek és fényképezkednek, szerintem pont a lényeg vész el. Arról nem is beszélve, hogy ilyen közelről már egy kisebb gyerek is észreveheti a múhajat vagy -szakállt.
Nálunk is igy van! Én is belecsempészem a férjem lábbelijébe(csizma) a csoki mikulást. Ő szintén. A gyerekkel is "eljátszuk". Jókat nevetünk, visszaemlékezünk gyerekkori Mikulás-napokra.
Én a kis csapatunk minden tagjának(főnökömnek is) viszek minden évben egy-egy apró csoki mikulást.Persze kölcsönös a dolog.
S valóban, ahogy írod, jól esik ez az apró kedvesség a munkahelyen is.
Belga pulykaragu
Hozzávalók : 1 pulyka combja és csontos részei, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 tojássárga, só
(saját változat : 2-3 pulykamell, 4 dl tejföl, 2 tojássárga)
Elkészítés : A feldarabolt húst besózom, és az olajban megpirított hagymán átsütöm. Mellédobom a fokhagymát, és annyi vizet öntök hozzá, amennyi félig ellepi.
Lefedve, lassan, jó puhára párolom.
Tálalás előtt - a fokhagymát kidobom - a levébe keverem a tojássárgával elkevert tejfölt. Ezzel átmelegítem, de nem forralom föl.
Rizst főzök hozzá köretnek.
Jó étvágyat ! :)
Köszi!🤩
Mindenképp írd le!
Van egy szuper receptem, itthon már régen sikeres. Karácsonyra (is)való ! Ha szeretnéd, leírom Neked. Egyszerű elkészíteni és finom !:)
A neve: " Belga pulykaragu "
Ugye!?
Tudom, hogy sokan megmosolyogják vagy kiröhögnek, de nem érdekel.
Télapónál a férjem az ablakon kopog be, karácsonykor meg csenget azzal a régi kis csengővel;)
Már most agyalok, hogy milyen karácsony legyen idén. Múlt évben retró karácsony volt, mert csupa olyan ételt főztem, azaz halászlé, rántott ponty, sült hekk, mákosguba, kókuszkocka, kókuszgolyó:D
Ez mindenkinek nagyon tetszett, de szeretem kicsit variálni.
És elég nagy feladat lesz az idei díszítés, mert ugye új ház, itt másmilyen kell, több helyre, stb.
De már várom:D
Soha ne szeretnék az az ember lenni, aki kizárja az életéből ezt a "varázslatot" ☺️ Még most is felkelek éjjel, hogy a kölyköknek Mikulás üzemmódban becsempésszem az ajándékot. És most se tudom elképzelni a karácsonyt a gyerekkorom ízei, illatai nélkül.
Volt, hogy a munkahelyemre krampusznak öltözve mentem be. Egy fekete hajráfra piros bársonyból varrtam szarvakat, feketébe öltöztem, és piros bojtos farkat is varrtam egy régi fekete leggingsből.
Soha az életben nem fogok ezekről lemondani.
További ajánlott fórumok:
- A szüleim katasztrofálisak
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- Kisfiam kiskutyát szeretne Karácsonyra a Jézuskától...!
- Mikor mondjam el a gyereknek, hogy nem létezik a Mikulás, Jézuska, Húsvéti nyúl? Ti mikor, hogyan mondtátok el?
- Babát kérek a Jézuskától:) Csatlakoztok hozzám? 2011 a mi évünk!!
- Nálatok a Mikulás/Jézuska hozza?