Neked, milyen (lenne) az álom konyha? (beszélgetés)
Nézni sem szeretném, csak az elkészült ételt a megterített ebédlőasztalon.
A főzés rengeteg időt rabol el, mennyi mindent lehetne helyette csinálni, ami érdekel, amit szeretünk.
Lányom elmondta, az ő álomkonyhája jól képzett személyzettel legyen ellátva.
A konyha színe és stílusa mellékes.
Nagyon szépek, de a többsége nem praktikus.
Van az az íratlan szabály hogy a mosogató (nem a gép, bár általában egy helyen szoktakenni) - tűzhely - hűtő egy háromszöget zárjon be és egyik se legyen kényelmes 2-3 lépésnél messzebb a másiktól valamint lehetőleg az egyik távolságon egy kényelmes, szabad, nagy munkapult legyen.
Ugye nem az a cél hogy egy vasárnapi ebédfőzés közben sétáljuk le a fél maratont.
Ez viszonylag kis terület, ezenfelül már minden további munkapult, rakodós rész csak fokozza a kényelmet és szebb is.
Nekem kb. ez a stilus. Mar csak egy provance-i vityillo kene hozza, aztan nem panaszkodnek az eletben se 😁
Számomra az álomkonyha az, ahol álomkajákat lehet gyártani. :)
Van mindenhez megfelelő eszköz, kisgép, nagygép, serpenyő, tepsi, lapát, szűrő, keverő, stb. Na és persze alapanyag.
Álomkonyhám van, egy a baja, hogy nem tudok bent tartani fűszernövényt.
Volt egy igazi álomkonyhám, mint vágy. Hatalmas ablak, egy kis zug, alatta, ami csak az enyém...végülis ez a rèsze nem tud megvalósulni, mert olyan kialakítású házat sikerült vennünk, aminek a nagy ablakos konyha megvalósítása a fél oldali fal, félig bontásával járna. Maradtam a kis ablaknál..
Minden másban viszont álom lett a konyhám. Bépített minden, hatalmas, tágas...spot lámpával a konyhapult fölött...imádom!😍
Megértelek!
A főzés külön gond.
Mit főzz?
Senki nem mond semmit, ezért egy nap nem főzöl. Viszont mindenki, te magad is kínlódsz, hogy mi a fenét egyél...
Legalábbis nálunk ez van.
Vagy, hogy csak azért főzök, hogy legyen kaja.
De másnap megy a kutyának macskáknak.
Én már csak azon álmodozok, hogy a lábamat se kelljen betennem a konyhába.
46 éve annyi mindent csináltam ott, - napi főzés a családra, rengeteg befőzés, disznóvágás, baromfivágás, sütés, vendégségek, gyerekek ellátása a heti kollégiumi életre. Most már a gyerekek családja és unokák. Mind azt hiszik, hogy én örömmel sütök, főzök. A nagy fenét.
Nagyon elegem van már mindebből. Nekem már mindegy milyen konyha, csak ne lássam.
Ja, nekem a bútor az OK. Magasfényű fehér szekrények, fehér pult, fehér sütő, fehér hűtő, fehér mikró, fehér mosogatógép, stb.
Tehát ez OK.
Csak én azt szeretem, ha alig van bútor/berendezés, és jelenleg sokallom , ami van:D
Ja, és azt szeretem még, ha nincs kint semmi a pulton, de annyi szekrény nem fér el, hogy pl. a kontakt grill elrakjam, ezért kellene a kamra...
További ajánlott fórumok:
- A férfi szerelmet vall neked, de te nem viszonzod.Szereted, de nem szerelemmel.Tudod tökéletes lenne vele, de nincs nálad szerelem.
- Mire lenne most szükséged?, Mi jelentene most neked segítséget?
- Őszintén csodálom azokat a nőket, akik végig konyhatündérked...
- Ha a lakáshoz konyhát építek hozzá, és a jelenlegi nagyobb alapterületű konyhám lenne a szoba, az elbírálók hogyan értelmezik?
- Elég lenne neked 50 ezer forint 3 heti megélhetésre?
- Sok kérdésem lenne, pedig már régi tag vagyok, ha neked is, gyere....